Ingen trodde att Jesper skulle överleva. Men nu fyller han 18 år och hyllas av tiotusentals.

Sjukdomen progeria innebär att kroppen åldras åtta gånger snabbare än sinnet. Jesper Sörensen från Danmark är en av få som drabbats av sjukdomen. De som drabbas av den mycket sällsynta sjukdomen lever i snitt aldrig längre än till 16 års ålder. Därför var Jesper Sörensens 18-årsdag en väldigt speciell sådan. – Han är lycklig. Det är en stor dag, säger mamma Jette Sörensen till Ekstrabladet.

2008 porträtterades Jesper i dokumentären ”Pojken i den gamla kroppen” och blev Jesper med hela det danska folket. Hans livsglädje och positiva energi har charmat och inspirerat ett helt land, och det märktes också när han fyllde 18 år den gångna helgen. Grattis-hälsningarna strömmade in från tiotusentals personer på hans Facebook.
– Du är megacool. Du är en stor inspirationskälla på grund av din helt enorma livsglädje. Du kommer alltid vara en förebild. Inte bara för oss utan också för många andra människor. Keep it up!, är en av många lyckönskningar och hälsningar.

Mamma Jette säger att Jesper har modet att fortsätta kämpa i många år framöver.
– Han är lycklig. Det är en stor dag. Han är mycket glad för alla hälsningar han får på sin fansida. Just nu går han hos en sjukgymnast efter sin senaste operation och det går riktigt bra. Han är stolt över hur långt han har nått. Han har modet att fortsätta många år framöver, säger mamma Jette till Ekstrabladet.

Vi kan inte göra annat än att inspireras och säga grattis till en sann förebild för oss alla!

Bildkälla: Facebook.

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna