Ingen vill leka med 1-årige Charlie – anledningen får hela nätet att koka

Ett starkt inlägg på Facebook berättar Felicia Holm, 19, mamma till ettårige Charlie, hur hennes son drabbas av fördomar för sitt romska ursprung.

Vid lekplatserna flyttar en del föräldrar på sina barn när familjen kommer.

– Varenda gång när jag går till lekplatsen med min son så flyttar föräldrarna sig med sina barn och viskar ”kolla tattarna” Hur ska jag kunna förklara för min 1-åring att nej dom andra barnen får inte leka med dig för du är Rom?, skriver Felicia på Facebook.

Felicia själv har kallats för ”zigenare” och ”tattare” sedan hon var liten, men nu drabbar det även hennes 1-årige Charlie. 

Felicia berättar att hon nyligen besökte en lekplats i Halmstad, då upplevde hon att en del föräldrar och andra barn undvek henne och Charlie, uppger Expressen

– Samma sak hände idag kom till lekparken där massvis barn var o när min son närmade sig så flyttade dom sina barn o blängde värre än att vi hade pesten och när min son gungar på en gunga o de finns en till brevid så skyndar dom att ta bort sitt barn. Vad är de för fel på folk?, skriver Felicia på Facebook.

Hon berättar även att andra barn ska ha kallat 1-årige Charlie för ”tattare”.

– Min son är inte sjuk, han smittas inte och han är inte elak så varför inte låta barnen få va barn och leka ihop?, skriver hon på Facebook och fortsätter.

– Ser ni något fel på denna lilla vackra pojke? Nej jag tror inte det. Han är precis som alla andra barn!

Vi hoppas att situtionen kommer bli bättre för Felicia och Charlie, rasism är aldrig okej! Dela gärna artikeln med dina vänner. 

Publicerad av Newsner, gilla gärna