Ingen ville komma på mobbade pojkens kalas. Men mammans ord på Facebook förändrade allt.

Odin Camus, har som har Aspbergers syndrom, har alltid haft svårt att få vänner. När 13-åringen delade ut inbjudningar till sitt kalas var det ingen som ville komma. Men det hans mamma gjorde då fick en hel värld att hylla den 13-årige pojken.

Odin Camus, en kanadensisk tonåring som har Aspergers syndrom, fick sitt hjärta krossat när han fick veta att inte en enda person skulle dyka upp för hans födelsedagsfest.

Mamman Melissa led förstås också med sin son. Hon skrev därför i en köp- och säljgrupp på Facebook där hon bad alla att skicka en sms-hälsning på Odins speciella dag, för att muntra upp honom. Många berördes av historien och skickade direkt sms till Odin. Melissa skapade också ett Facebook-event där hon bjöd vem som helst för att fira Odins födelsedag vid den lokala bowlinghallen i Peterborough, Ontario.

Responsen blev större än hon hade anat. Hundratals främlingar nappade på initiativet och kom till festen. Bowlinghallen var fullsatt och en av gästerna hyrde till och med en limousine, som Odin kunde åka till festen med. Mer än 4000 personer grattade Odin på födelsedagen och på sociala medier har flera kändisar skickat sina gratulationer.

Skärmavbild 2015-03-30 kl. 09.57.09

Skådespelaren Elijah Wood och countrysångerskan Carrie Underwood var några kända namn som stöttade Odin och sände födelsedagshälsningar. Även basketlaget Toronto Raptors och ishockeyklubben Toronto Maple Leafs slöt upp under hashtagen #Odinbirthday, som också trendade på Twitter.

Efter att fått sitt bästa och största födelsedagsfirande någonsin, skickade Odin en hälsning till andra mobbade tonåringar som lever med Aspergers:
”Till alla barn med Aspergers där ute, ni är lika mycket värda som alla andra. Du är också någon som förtjänar att ha vänner”.

Publicerad av Newsner Solsken, gilla gärna: