Ingen ville tatuera Susannes proteser – då ställde Robin upp gratis

I maj förra året drabbades Susanne Ekstrand Jansson av en blodförgiftning och hamnade i koma. När hon vaknade hade hon förlorat båda sina ben och alla fingrar utom tummarna. Hon var även blind på ena ögat och döv på ena örat.

– Jag fick ställa om hela livet. Men jag bestämde mig för att se positivt på allt och göra det jag klarar av, säger hon till Helsingsborgs Dagblad.

Susanne fick hjälp för att komma tillbaka till livet igen. Hon fick proteser och kunde gå kortare sträckor med hjälp av en rollator. Men proteserna såg så tråkiga ut, tyckte Susanne. Och den strumpa man kan sätta på dem kändes inte som något för henne.

Samtidigt drömde hon om att tatuera sig, något som var omöjligt för henne på grund av medicinska skäl.

– Så jag tänkte att jag tatuerar benproteserna istället. Men det var ingen som ville göra det. Jag har varit runt på alla ställen i Helsingborg, berättar hon.

Men till slut kom hon i kontakt med Robin Jarnmark på Tattoo fashion. 

– Det kom en färdtjänsttaxi med Susanne och hennes son. Hon förklarade att ingen ville ta sig an att göra hennes tatueringar. Men jag har alltid varit mån om folk som har förlorat något, och alltid tyckt att det är coolt med motivlackering. Så det kändes stort för mig. Jag sa att jag gärna tar mig an jobbet, säger Robin Jarnmark.

Efter lite googling kom han fram till att den bästa metoden var att handrita med permanenta pennor för att sedan spreja och lacka proteserna. Robin bestämde sig också för att göra hela jobbet gratis.

”När vi avtäckte hennes ena protes så såg man lyckan och kärleken flöda i hennes ögon. Bara där så var jag nöjd med vad som än gäller detta liv. Att få se en människa som förlorat så mycket och ändå stå stark för vad hon vill åstadkomma i livet var en frälsning för mig.” skriver Robin på Facebook.

 

 

Vad fint gjort av Robin och hans kollegor! 

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna