Ingen visste att sjuksköterskan var seriemördare – misstänks ha mördat 84 patienter

En tysk sjuksköterska dömdes till fängelse efter att ha erkänt mordet på två patienter på Delmenhorts sjukhus under 2015. Under rättegången sa sjuksköterskan själv att han dödat många fler, vilket gjorde att man grävde upp flera av mannens tidigare patienter för obuktion. Det kropparna visade gör att mannen misstänks för att ha mördat 84 patienter avsiktligt. 

Under en rättegång i februari 2015 dömdes sjuksköterskan Niels Hoegel, 40, till livstids fängelse för mordet på två av hans patienter vid Delmenhorst sjukhus i Tyskland. 

Under rättegången menade Niels Hoegel att han mördat många fler, vilket han säger att gjort för att han var uttråkad. 

Niels erkännande fick polisen att gräva upp flera tidigare patienter som man trott dött av andra skäl, men obduktionen visade att döden var allt annat är naturlig.

Foto: Shutterstock

33 av kropparna som obucerades efter rättegången visade spår av en hjärtmedeicin som ska ha haft ihjäl dem. Eftersom att Niels arbetat på tre stora sjukhus i Tyskland, bland annat Delmenhorst, Oldenburg och Wilhelmshaven, misstänkte man att de kunde vara fler. 

I måndags meddelade polisen att antalet patienter de tror mördats av sjuksköterskan är uppe i 84 personer, det uppger Aftonbladet

Sånt här ska inte kunna hända inom sjukvården. Kontrollerna på vilka som anställs måste skärpas, likaså sjukhusövervakningen. Dela gärna för att sprida budskapet.