Ingrid, 106, kallades till skolstart – för att kommunen missat hennes ålder

Det är aldrig för sent att ta tag i studierna, inte ens om man är 106 år gammal, eller? Ingrid Sandberg fick sig ett gott skratt när hon kallades till skolstart i Vadstena, hon började nämligen första klass redan för 100 år sedan, vilket kommunen missat. 

Ingrid Sandberg är 106 år gammal och har klarat av hela sin utbildning, ett yrkesliv, och 50 år som pensionär, så när hon kallades till skolstart blev hon full i skratt. 
– Vad tänker man, jag skrattade bara, säger Ingrid till Motala Vadstena Tidning

I brevet välkomnades Ingrid till skolstart i Sankt Persskolans förstaklass i Vadstena, vilket var en miss av kommunen. Ingrid är nämligen född 1910, och inte 2010 som årets förstaårselever.

Men det var inte första gången det hände. Förra året fick Ingrid en kallelse om start i förskoleklass. Eftersom att hon nu ”hoppat av” årets skolstart valde hon att bjuda in vad som skulle varit hennes klasskamrater till äldreboendet Vätterngården där hon bor. Där bjöd hon på glass och saft medan barnen ställde frågor till henne, det berättar Motala Vadstena Tidning

 

Jag förstår att Ingrid blev full i skratt när hon kallades till skolstart. Hon är verkligen en härlig 106-åring som bjöd hem sina ”klasskamrater”, dela gärna om du också tycker det.