Internet red ut till 17-åringens försvar när hon blev kallad tjock.

Att få chansen att klä upp sig fint och gå på bal är ett minne som många skolungdomar kommer ihåg med stor glädje för resten av sina liv. Så var det också för 17-åriga Tayja Jones, som gick på sin första bal någonsin och hade en fantastisk kväll omgiven av sina vänner. Men glädjen blev kortvarig. Dagen efter började nämligen en bild på Tayja från balen att florera på nätet – och mängder av elaka och hånfulla kommentarer trillade in från mobbare som retade henne för sin vikt och klänningen hon hade på sig. Men samtidigt som de spydiga raderna byggdes på så hände också något annat: Tayja överöstes av kärleksfulla ord från vänliga medmänniskor världen över, som förklarade att hon var underbar precis som hon var.  

Här är klänningen som Tayja hade på sig på balen. Hur vacker är hon inte?!

tayja1

Men en oskyldig bild som Tayja la ut på internet, där hon berättade hur kul hon hade haft, förändrade allt. Hela glädjen förbyttes till skam och ledsamhet när mobbarna sårade henne med sin grymhet.

– Det var så många oförskämda anmärkningar och negativa kommentarer om hur jag såg ut. Folk som jag inte kände skrev typ ”Den klänningen är inte för henne, hon ser ut som en tjock någonting…”. Det sårade mig verkligen eftersom jag hade varit så självsäker dagen innan, och det ändrade verkligen min självbild, säger Tayja till Fox.

tayja_youtube

Tayja la ut ett nytt inlägg där hon skrev att hon aldrig skulle ha gått på balen eller, för den delen, postat bilden.

– Hon var bara så deprimerad och sa att hon inte ville gå utanför huset, säger Tayjas mamma.

tayja3

Tur då att det också finns människor där ute med goda hjärtan. Snart började nämligen de hatiska kommentarerna att ebba ut till förmån för alla kärleksfulla hälsningar från hela världen – folk som ville försvara Tayja och få henne att inse hur vacker hon är.

”Den här vackra, unga tjejen tog balen med storm”, skrev en användare medan en annan kommenterade ”Hon är sötare än någonsin” och en tredje skrev ”Hon är vacker och har sin egen unika stil och form. Vi är alla guds varelser och perfekta i hans ögon. Att hänga ut någon får dem inte bara att må dåligt, utan tar med dig själv ner i fallet. Sprid kärlek, inte hat.”

tayja4

Tayja har inte bestämt sig för om hon ska gå på balen nästa år, men de vänliga orden hjälper henne åtminstone att bli starkare. Hon skickar dessutom med ett meddelande till andra unga människor som blir mobbade.

– Du är inte den enda och du ska veta vem du är på insidan. Utsidan ska inte påverka ditt inre jag, se bara till att fortsätta vara stark, säger hon.

Här kan du se en intervju med Tayja:

Mobbning är hemskt och kan verkligen såra en människa. Men ett litet, vänligt ord kan göra så stor skillnad – och det borde vi ta tillvara på, både mot främlingar och personer vi känner. Dela gärna vidare så att fler kan uppmuntras till att ge någon ett leende eller en klapp på axeln!