Izabella Scorupcos hyllning till älskade vännen Michael: ”Han fanns alltid där”

Häromdagen vaknade skådespelaren Izabella Scorupco av ett chockerande sms: Hennes älskade vän Michael Nyqvist hade lämnat jordelivet.

– Första dagen var så hemsk att jag knappt fick luft, säger hon till Aftonbladet.

Endast 56 år gammal har folkkäre skådespelaren Michael Nyqvist lämnat jordelivet på grund av den förbannade cancern. Alldeles för ung, och alldeles för tidigt. För en av hans bästa vänner Izabella Scorupco är sorgen nästan omöjlig att hantera.

– Det är så fruktansvärt svårt. Jag har i mitt liv aldrig upplevt den här typen av sorg. Det går i omgångar, första dagen var så hemsk att jag knappt fick luft. Det varade tolv timmar i sträck, säger hon till Aftonbladet.

Hon fortsätter:

– Innan jag pratar om min sorg känner jag en sådan oerhörd sorg för hans nära anhöriga: hans fru, hans barn som var – är – allt för honom. Hans största stolthet. Om inte jag kan andas kan jag inte tänka mig vad de går igenom nu, säger Izabella. 

Instagram har Izabella hedrat Michaels minne med en bild på de båda tillsammans, och texten: ”Älskar dig för ALLTID min finaste, varmaste, klokaste och mest omtänksamma vän.”

 

Älskar dig för ALLTID min finaste, varmaste, klokaste och mest omtänksamma vän ❤️

Ett inlägg delat av IZABELLA SCORUPCO (@izabellascorupco) Jun 27, 2017 kl. 8:47 PDT

Izabella och Michael arbetade tillsammans med filmen ”Änglavakt” för nio år sedan. Där och då blev de nära vänner, och vänskapen blev evig.

– Han var en av mina absolut bästa vänner genom livet. Han kunde känna hur man egentligen mådde när man sa att allt var bra och prata om det. Han fanns alltid där. Han kunde ringa mitt… fan vad jobbigt det här är. Det är verkligen så jävla… fel. Han hade så mycket kvar att ge. Jag blev så glad när han fick Guldbaggen i år, säger Izabella till Aftonbladet.

Wikipedia

Michael Nyqvist lämnar efter sig fru och två barn. Han dog i sviterna av lungcancer. Vila i frid. Vi glömmer dig aldrig.