Jakob (3) höll på att förlora tårna efter leken på stranden, nu varnar mamman för dolda faran i sanden

När sommaren kommer flockas barnfamiljerna på Sveriges stränder. Det solas, badas och äts tonvis med glass. Men för treåringen Jacob slutade strandbesöket 2013 i tragedi.

Jacob var på en strand utanför Rosklide, Danmark med sin mamma Katja Kafling och sprang glatt omkring i med sina små fötter i den lena sanden. På bara några sekunder förvandlades sommaridyllen till något förskräckligt.

Foto: Privat

Jacob hade trampat rakt ned i ett glödande hål som doldes av sand. Antagligen var det någon som grillat på platsen kvällen innan och trott att elden skulle släckas med hjälp av lite sand.

Jacob fick allvarliga brännskador på båda fötterna.

”Man kunde se att huden på fötterna började att lossna”, säger Jacobs mamma Katja Kafling Wichmann till norska TV2.

I ett Facebookinlägg som nu har spridits som en löpeld över internet berättar Katja om dramat som utspelade sig för 4 år sedan.

Anledningen till att hon valt att dela med sig om händelsen nu är för att hon läst om en man som varit med om samma hemska upplevelse.

Facebook/KatjaKaflingWichmann

”Det kostade ett år av inläggningar, stor fysisk smärta och lång rehabilitering – för att inte tala om vad det gjorde med allas hjärtan”, skriver Katja i inlägget.

Katja, Jacob och familjen åkte i ilfart till ett närliggande sjukhus efter händelsen där sjukhuspersonalen kunde kyla den gallskrikande pojkens fötter i vatten.

Läkarna berättade sedan att Jacob i värsta fall kunde förlora tårna. Katja svimmade när hon fick beskedet.

Men som tur var lyckades de skickliga läkarna rädda Jacobs tår, även om rehabiliteringen var lång, och han var tvungen att genomgå flera operationer. Man var även tvungen att transplantera hud från pojkens lår till de svårt brända fötterna.

Foto: Privat

Även om fyra år har gått är det fortfarande jobbigt för Katja att tänka tillbaka på olyckan.

Jacob har ärr på sina fötter men i övrigt är han idag helt återställd. Han kommer dock väl ihåg när han brände sina fötter den där sommardagen för 4 år sedan.

Katja är överväldigad över hur stor spridning hennes inlägg har fått och vill avsluta med att uppmana alla som tänder eld att använda vatten när den ska släckas.

Hon tror inte att något hade onda avsikter när de släckte elden med sand, det handlar nog bara om okunskap.

Facebook/KatjaKaflingWichmann

Snälla hjälp oss att dela Jacobs berättelse så att vi kan öka kunskapen om hur man släcker en eld och förhindra att fler drabbas!