Jane, 65 tävlande och vann – nu skänker hon hela vinsten till sjuka barn

Att vinna ett gigantiskt påskägg fyllt med 50 kilo godis skulle vara drömmen för många godisälskare och de som har barn och barnbarn. Att ge bort alltihoppa skulle inte vara den första tanken för en godisråtta som jag själv, men det var vad Jane Danielsson från Uppsala gjorde. För henne betydde 50 kilo godis inte så mycket, men hos sjuka barn kan det göra stor glädje, därför valde hon att skänka sin vinst till barnsjukhuset i Uppsala, och med sig tar hon sina barnbarn. 
– Jag ska ta med mina barnbarn så att att de får lära sig ge bort, och inte behålla allt själv, säger Jane.

Många barn vet att det finns möjlighet att få lite extra godis när man är hemma hos sina mor- eller farföräldrar. Så om mormor vinner 50 kilo godis skulle lyckan vara total, åtminstone när jag var liten. 

Jane Danielsson var på Gränbystaden köpcentrum i Uppsala med sina barnbarn när de såg att man kunde tävla om ett stort påskägg. För att ha chans att vinna skulle man svara rätt på några frågor och motivera varför man var en värdig vinnare av 50 kilo godis. 
Jane kom genast att tänka på vilken dröm det vore för sjuka barn, och valde därför att tävla i hopp om att kunna ge vinsten till dem.
– Den tanken slog mig direkt. Kanske för att jag hade två små barn med mig och själv jobbar med barn som har funktionshinder, säger hon till Aftonbladet.

Någon veckan senare får Jane ett samtal om att hon vunnit 50 kilo godis, som hon nu kommer att skänka till Ronald Mcdonalds sjukhus i Uppsala, där svårt sjuka barn och deras anhöriga bor. 

Jane har själv barnbarn, men då de är friska resonerar hon så att de kan få godis ändå, därför väljer hon istället att ta med sig dem för att de ska lära sig det fina i att ge till andra. 
– De kan få ändå. Det här är barn som är sjuka och som är på ett ställe där de och familjemedlemmar inte brukar vara, säger Jane till Aftonbladet

50 kilo godis kanske inte känns som en stor uppoffring, men istället för att behålla det eller ge det till nära och kära gav Jane de till sjuka barn som det kan betyda mycket för. Små handlingar kan göra stor skillnad för andra, dela gärna om du håller med.