Jeanette märkte att något var fel med tjejen på tunnelbanan – när hon frågade förändrades allt

Jeanette Carlesson från Enskede kunde inte släppa att den unga tjejen på tunnelbanan såg besvärad och ledsen ut bland killarna. Det var något som inte stämde. Vad hon inte visste var att hennes fråga skulle förändra tjejens liv. 

När Jeanette Carlesson, 37, åkte tunnelbana förra veckan fastnade hennes blick på en tjej som satt tyst och ”med tom blick”, som Jeanette beskriver det. 
– Hela hennes energi var som att se någon som fått en chock. Jag kände att jag var tvungen att gå fram till henne och fråga hur hon mådde, berättar Jeanette för Expressen

Killarna pratade högt och den unga tjejen satt ihopsjunken och såg ledsen ut. Jeanette satte sig mitt emot tjejen och frågade om en av killarna var hennes pojkvän. Flickan svarade ”ja”, sedan brast hon ut i tårar. 

Det visade sig att tjejen, som var 17 år, inte mådde bra i sitt förhållande, men hon vågade inte göra slut. Jeanette gav henne sitt nummer så att hon kunde höra av sig och de kunde prata mer, två dagar senare ringde flickan. 
– Då var hon mycket bubbligare. Tjejen berättade att hon efter deras möte på tunnelbanan hade känt sig mycket gladare och att hon nu bestämt sig för att göra slut med sin pojkvän. Det var ett väldigt fint samtal, säger Jeanette.

Nu vill Jeanette uppmuntra fler att prata med människor de misstänker mår dåligt, för det kan förändra mycket för en persons självkänsla, särskilt kvinnor.
– Detta är något vi alla kan göra. Det krävs så lite att gå fram till en annan människa och fråga hur den mår, säger hon till Expressen

Det krävs inte mycket för att fråga hur en person verkligen mår, men för personen i fråga kan det betyda allt. Dela gärna för att uppmuntra fler att vara lyhörda och visa omtanke.