Jeanne blev 122 år. Här är hennes knep för att ett långt liv.

Franska Jeanne Louise Calment är personen med den längsta bekräftade livslängden i världshistorien. Här är hennes bästa tips för ett långt liv.

Jag tror att de flesta drömmer om att leva ett så långt liv som möjligt. Och det är faktiskt så att världens befolkning blir allt äldre. 1980 var det 378 miljoner människor som fyllt 60 år. I mitten av det här seklet förväntas 2 miljarder bli över 60 år.

Anledningarna till att vli blir äldre är många. Det flesta vet kanske att en hälsosam livsstil ofta ger bra förutsättningar för ett långt liv. Men många åldringar har andra knep för hur man ska lyckas få ett långt liv. Vi har tidigare skrivit om exempelvis Jeralean Talley från USA. Hon var världens äldsta människa fram till 17 juni i år. Hennes knep för ett långt liv var att äta mycket fläsk. Och Mark Behrands, 110 år gammal, bästa tips för ett långt liv är att dricka en öl om dagen.

Franska Jeanne Louise Calment är personen med den längsta bekräftade livslängden i världshistorien. Hon blev 122 år och 164 dagar gammal. Hon föddes 1875 och gick bort 1997.

Foto

Skärmavbild 2015-10-20 kl. 17.11.26

Jeanne Louise föddes i franska Orly och levde hela sitt liv i Arles. För att få en uppfattning om hur lång tid hon levde… När Jeanne Louise var 14 år gammal höll de på att bygga Eiffeltornet och hon lärde känna Van Gogh när hon var i 12-årsåldern.

Jeanne Louise hade bra åldringsgener, hennes mamma blev nämligen 86 år gammal och hennes pappa blev 93.

Jeanne Louise levde ett lugnt och fridfullt liv. Hon gifte sig med en förmögen man så hon slapp jobba och ägande sig i stället åt saker som tennis, simning och cykling. Hon lärde sig spela piano och tyckte om att gå på opera, enligt NY Times.

Foto

Skärmavbild 2015-10-20 kl. 17.08.25

Paret fick fick en dotter, Yvonne. Men Jeanne Louise överlevde både sin man, sin dotter och ett barnbarn. Jeanne Louise man dog 1942 när han åt en tårta med ett dåligt körsbär, enligt NY Times.

Jeanne Louise fortsatte att bo kvar i Arles och var aktiv ända in i det sista. Vid 85-års ålder höll hon på med fäktning och hon slutade inte cykla förrän hon var 100 år gammal.

Madame Calemnt började röka när hon var 21 år gammal och fortsatte med det tills hon var 116 år gammal (!). Hon slutade inte röka för att hon tyckte det var dåligt för hälsan. Det handlade i stället om att hon nästan var blind och inte ville hålla på att fråga andra om en tändare hela tiden.

Foto

Skärmavbild 2015-10-20 kl. 15.53.40

Många har undrat hur Jeanne Louise lyckades leva ett så långt liv. Och visst avslöjade hon några fler knep. En av faktorerna till att hon levde så länge sa hon var att hon skrattade mycket under hela sitt liv. Sedan åt hon nästan ett kilo choklad i veckan och hon smörjde in sig med olivolja.

Här är Madame Calment på sin 122-årsdag. Vilken inspirerande kvinna!

Foto

Skärmavbild 2015-10-20 kl. 17.14.22

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna