Jennifer skjutsar hem tjejer från festen – vill inte att de ska känna sig otrygga.

19-åriga Jennifer Jansson vill inte att några tjejer ska behöva känna sig otrygga när de går hem från Arvika hamnfest i veckan. Därför erbjuder hon nu gratis skjuts hem på natten.

– Det har varit många sexuella ofredanden på musikfestivaler och eftersom jag bor i Arvika vill jag att hamnfesten ska vara trygg. Man är ju ganska trygg inne på området där det finns vakter, men utanför är det obevakat och många går genom stan, säger hon till nwt.se.

Den här sommaren har det flera gånger rapporterats om tjejer som utsatts för ofredanden på festivaler. På Arvika hamnfest som drar igång på torsdag tar man till krafttag för att förhindra ofredanden och lägger stort fokus på säkerheten. Men Jennifer är ändå orolig för att tjejer ska utsättas när de går hem på natten.

– Jag vet hur det var när jag var mindre; det var ganska läskigt att gå hem själv. Man kände sig illa till mods och sprang nästan hem, berättar hon.

I måndags la hon ut ett inlägg på sin facebooksida där hon erbjuder gratis skjuts hem för tjejer som inte vill gå själva. Inlägget har fått stor spridning och över 1000 personer har gillat och delat det.

Hennes inlägg har dessutom fått fler att engagera sig. Efter att Jennifer publicerade sitt inlägg har fler chaufförer sagt att de vill hjälpa till och köra hem festivaldeltagare. Det har nu startats en sluten grupp på Facebook där chaufförer och tjejer som vill ha skjuts kan få kontakt och utbyta telefonnummer. 

Jennifer planerar att skjutsa hem folk varje kväll i sin Mercedes – en bil som verkligen sticker ut och är lätt att känna igen. Något som är bra eftersom den är lätt att hitta när man behöver skjuts.

– Den syns ju. Det är bara att springa till bilen om man vill ha skjuts!

Vilket fint initiativ av dig Jennifer! Samtidigt är det sorgligt att det ska behöva vara så här. Ingen borde behöva vara rädd när de går hem på kvällen!

 

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna