Stoppade våldtäkten på unga Sofie: ”Jag dunkar hans huvud i backen”

Hur många gånger har du hört ett skrik eller liknande utomhus och tänkt att ”det är säkert inget allvarligt”?. Allt för många reagerar inte på saker de hör, men tack och lov blev Jenny Englunds lyhördhet och snabba ingripande en ung kvinnas räddning från en pågående våldtäkt. Nu får hon utmärkelsen Årets Skyddsängel 2017.
– Jag håller honom i håret och dunkar hans huvud i backen, säger Jenny om den fruktansvärda händelsen.

Det var en vanlig vardagkväll som Borlängebon Jenny Englund, 41, satt i köket och spelade kort med sina vänner. Samtidigt har 30-åriga Sofia missat sista bussen hem, och får därför gå i mörkret. Då dyker en okänd man upp och börjat prata med henne.
– Jag säger ”Gå härifrån, jag vill inte gå med dig.” Men han går ändå efter och försöker charma mig. Han vill att jag ska med på efterfest och kramar om mig – jag blir bara inte av med honom, berättar Sofie för Aftonbladet.

Foto: Ruud, Vidar

Men mannen går inte därifrån utan fortsätter att söka kontakt. Sofie blir nervös och tar upp mobiltelefonen för att ringa en vän som kan möta henne. Då tar mannen telefonen ifrån henne, och Sofia förstår vad som kommer hända härnäst.

Sofie skriker ”Jag blir våldtagen”

Mannen tar ett hår grepp om Sofie och lägger hela sin tyng på armen, så att Sofie omöjligt kan komma loss. Sofie skriker, och ropen på hjälp når Jenny Englunds kök.Jenny reser sig från bordet där de spelat kort, rusar ut och följer skriken. När hon kommer runt huset ser hon två personer ligga på marken, och hör Sofie skrika ”Jag blir våldtagen”. Hon agerar blixtsnabbt.
– Jag kommer i full fart och vi flyger cirka två meter. Jag är så rädd så jag håller honom i håret och dunkar hans huvud i backen, säger Jenny till Aftonbladet.

Facebook/Jenny Englund

”Jenny är en av de modigaste människor jag träffat”

Mannen tar sig loss och flyr. Och Sofie får åka till sjukhuset för att undersökas.
– Jag vågar nästan inte ens tänka på vad som skulle ha hänt om Jenny inte hade kommit. Han var så hårdhänt, så jag var rädd för mitt liv. Jenny är en av de modigaste människor jag har träffat. Jag är så enormt tacksam, säger Sofie.

Mannen är nu dömd till fängelse i tre år och tre månader.

Jenny stoppade våldtäkten och förtjänar alla hyllningar hon kan få, dela om du håller med.