Jessica öppnar sitt hem för 40 ensamma människor på julafton

Jessica Wendel kommer på julafton att öppna sitt hem för ensamma människor. Omkring 40 personer ska fira jul med Jessica på hennes gård utanför Laholm.

– Jag tycker bara att det ska skapa ringar på vattnet. Att det är inte svårt att vara medmänniska. Det är inte svårt att ta in främmande människor i sitt hem. Ibland måste man våga. Det känns så bra i hjärtat efteråt, berättar hon för SVT.

Gästerna kommer bjudas på julmat och julklappar som Jessica samlat ihop tillsammans med vänner, en lokal blomsterhandel och ett bil- och mc-gäng.

Många av de som kommer är från andra kulturer. Flera av gästerna är bland annat från Afghanistan och Irak och det återstår att se hur de kommer reagera på alla de svenska traditionerna, som till exempel obligatoriska Kalle Anka klockan tre.

Det är inte första gången som Jessica bjuder hem främlingar till sitt hus på julafton. Förra året kom det 27 personer hem till Jessica och hennes dotter.

– Det var helt fantastiskt, jätteroligt. Det var folk från Växjö och Malmö och överallt ifrån. Några barnfamiljer, men också många ensamma. Det är inte roligt att fira jul själv, det vet jag ju.

Jessica fick idén om att bjuda hem ensamma människor efter en jobbig tid i hennes liv. Hon hade precis avslutat ett destruktivt förhållande och hade ingenstans att bo – och tvingades bo i sin bil.

– Den julen hade jag varken min dotter eller någon annan hos mig och var helt ensam. Och då lovade jag mig själv att jag aldrig mer skulle vara det – och det skulle ingen annan heller, säger hon.

Vilket fint initiativ av Jessica! Nu hjälps vi åt att hylla hennes idé så kanske fler tar efter. Ingen ska behöva vara ensam under julen!

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna