Joakim samlar in pengar till tjejerna som fick sina ansikten sönderbitna.

Den 25:e maj är ett datum som systrarna Danielle och Josefine Siljebäck aldrig kommer att glömma. Dessvärre kommer datumet inte att vara förknippat med några positiva minnen utan tvärtom med en riktig skräckupplevelse. Tillsammans med en kompis blev nämligen de två systrarna våldsamt attackerade av en 28-årig man som bet sönder deras ansikten och huvuden. Med anledning av detta har nu deras barndomsvän Youtube-stjärnan Joakim ”Jockiboi” Berg nu bestämt sig för att samla in pengar så att systrarna kan få en nystart.

Onsdagen den 25:e maj gick en 28-årig man till våldsam attack mot tre kvinnor på en gård mellan Motala och Linköping. Han både slog och bet dom allvarligt.

– Jag vaknar av att jag hör min syster skrika. Då ser jag att han sitter på henne och biter henne i ansiktet. Han var som besatt. Det var riktigt sjukt. Jag springer fram, försöker slita bort honom men då ger han sig på mig igen. Han stampade mig i ansiktet och jag fick käkbenet krossat. Jag blev medvetslös och nästa sak jag kommer ihåg är att jag vaknar upp på sjukhuset, säger Danielle till Aftonbladet.

Mannen fortsatte sedan sin vansinnesturné med att dödshota ytterligare en person på gården och stal dennes bil innan han drog vidare och tog sig in i ett hus längs vägen.

Där bröt han sig in och började stjäla ur ett barskåp varpå han blev konfronterad av husets ägare med ett nytt slagsmål som följd. 28-årigen ska då ha slagit en flaska i huvudet på husets ägare samt bitit av halva hans öra.

Efter detta fortsatte han in till Motala där han till slut blev omringad och gripen av polis. Systrarna samt deras vän var allvarligt skadade och fördes alltså till sjukhus och det tog bland annat två timmar för sjukhuspersonalen att sy ihop Danielles sönderbitna ansikte.

danielle1
FOTO: Danielle Siljebäck (Facebook)

– Varje gång jag ser mig i spegeln kommer jag minnas känslan av att han ligger över mig och biter i min kind. Jag kommer att se ut som ett monster. Josefin och jag har fått men för våra liv, säger Danielle till Aftonbladet.

Med anledning av traumat som systrarna varit med om har nu deras barndomskompis Joakim ”Jockiboi” Berg bestämt sig för att starta en insamling för att kunna hjälpa sina vänner.

– Jag kan inte prata, jag håller på att börja gråta. Ingen förtjänar att utsättas för det som hänt. Jag vill hjälpa dem få ett normalt liv igen, säger han i en video på Youtube.

– Tjejerna skulle ha jobbat med att plocka jordgubbar i sommar, men nu kan de inte jobba. De lever med ständiga fysiska smärtor, en av dem har fått käken avsparkad så hon kan inte ens käka på sex veckor. De har det värsta helvetet på jorden man kan tänka sig.

Joakim la upp videon där han berättar om insamlingen igår söndag och tanken är att insamlingen ska pågå i en vecka. Efter bara tre timmar hade mer än 100 000 kronor kommit in.

”Detta är sinnesjukt! På 3 timmar har vi fått ihop 100 000 kr! Och det är ändå sex dagar kvar på insamlingen. Ni är Sveriges bästa följare och nu kan tjejerna få ett nytt liv. En ny chans i livet!
 Ärren och smärtan finns kvar så klart..
. Men tack vare er kan de nu få en värdig chans! 
Det vi gjort tillsammans i kväll är magiskt! 
Jag är så stolt..
. Och så glad att jag tog detta initiativ”, skriver Joakim på Facebook.

I Joakims video nedan kan du få veta mer:

Publicerad av Newsner Familj, gilla gärna