Johan Rheborg tvingas ställa in – här är hans egna ord från sjukbädden

Skådespelaren och komikern Johan Rheborg är sjuk.

Under torsdagen tvingades 54-åringen hastigt ställa in en föreställning i Göteborg.

”Jag beklagar verkligen detta”, skriver Rheborg på Instagram.

Foto: Anders Wiklund / TT

Johan Rheborg har ända sedan det tidiga 90-talet varit känd i de svenska stugorna som en skicklig och omtyckt komiker och skådespelare.

54-åringens enmansföreställning ”En man som heter Ove”, på Draken i Göteborg, har inte varit något undantag.

Rheborgs insats har hyllats stort av både publik och kritiker – tidningen Aftonbladet har bland annat gett showen 5 av 5 i betyg med kommentaren ”fullkomligt magnifikt”.

– Jag är jätteglad över möjligheten att få spela ”En man som heter Ove i Göteborg”. Den är en rolig, varm och mänsklig föreställning som har utmanat mig och gjort mig till en bättre skådespelare, säger Rheborg själv till blixten.se.

Tvingas ställa in

Men föreställningen, som enligt spelschemat var tänkt att göras under hela den här veckan, har fått ett hastigt avbrott. Torsdagens show tvingades nämligen ställas in då Rheborg var så sjuk att han inte kunde uppträda.

”Hej alla! Jag måste tyvärr ställa in kvällens föreställning (21/9) av En man som heter Ove. Jag har blivit så pass sjuk att jag inte kan genomföra en föreställning”, lyder skådespelarens egna ord på Instagram.

Om det blir några fler föreställningar den här veckan återstår att se.

”Hoppas innerligt att jag blir bättre till imorgon”, skriver Rheborg på Instagram innan han avslutar med ”Jag beklagar verkligen detta” och ett hjärta.

Krya på dig, Johan!