Johanna är allergisk mot sin man – en puss kan döda henne

29-åriga Johanna Watkins från Minnesota, USA lider av en mycket ovanlig sjukdom, en sjukdom som innebär att hon inte ens kan pussa sin egen man. Dom kan inte ens umgås i samma rum.

Det hon lider av är Mastcellsaktiveringssyndrom, MCAS, en mycket ovanlig och relativt ny sjukdom.

Johanna måste leva helt avgränsad för att inte hamna i anafylaktisk chock, ett livshotande tillstånd.

När Johanna och hennes man Scott gifte sig visste dom inte att sjukdomen skulle bli så allvarlig.

Det började med små saker som matallergier och att Johanna kunde börja hosta när Scott kom in i rummet. Med tiden blev det bara värre och idag bor Johanna på vinden med plast för alla fönster och för ingången.

Det sitter även solskydd för fönstren och i rummet finns luftrenare för att Johanna ska kunna andas ordentligt.

Johanna hade tidigare reagerat på andra människor men när hon även blev allergisk mot sin man så rasade livet.

Medicinen som Johanna får hjälper inte och Johanna och Scott vet inte när dom kommer kunna leva tillsammans igen.

Dom försöker göra normala saker som att titta på TV ihop, den enda skillnaden, Johanna sitter på vinden 3 trappor upp helt avskärmad från verkligheten.

Johanna är även allergisk mot nästan all mat så det finns bara två rätter som hon kan äta. Scott lagar dom till henne varje dag när han kommer hem från jobbet, ofta kommer vänner över för att hjälpa honom.

Johanna lever i konstant smärta, men den värsta smärtan är den känslomässiga, att vara ensam och inte kunna vara med dom hon älskar.

I allt detta hemska kom ändå en ljusglimt, för att försöka förbättra Johannas situation ville familjen bygga om hemma.

Då erbjöd sig familjevännerna att låta Johanna och Scott att flytta in. Familjen Olsson flyttade ihop 6 personer i två rum och lät Johanna få det största sovrummet. Scott fick bo på nedre våningen.

Johanna var så känslig mot lukter att familjen helt och hållet fick sluta laga mat hemma. Som tur var ställde Olssons grannar upp, familjen fick nycklar till flera av grannarna för att kunna laga mat där.

Den enda maten som kunde lagas hemma hos familjen Olsson var Johannas egen mat.

Snart hoppas Johanna och Scott kunna flytta hem till sitt eget hus där vänner och volontärer byggt en fristad åt Johanna. Dom enda som Johanna inte är allergisk mot är sin bror och sin syster som kommer att hälsa på Johanna i hennes nya fristad så ofta dom kan.

Här kan du se ett nyhetsinslag om Johanna och Scott:

Grannarnas insatser ger hopp om mänskligheten. DELA gärna för att hylla alla som ställer upp för varandra när livet är tufft.