Johannes Brost om sin kamp mot cancern: ”Tar snart min sista cigarett”

Johannes Brost drabbades av cancer i somras – och nu i oktober påbörjar han sin cellgiftsbehandling.

– När läkaren sa att de hittat en tumör kändes det förfärligt, säger Johannes Brost till Cancerinformation.nu.

Det var i somras som den folkkäre skådespelaren Johannes Brost, 71, fick beskedet att han har cancer. Men redan långt innan dess hade han känt signalerna. Trots det fortsatte han jobba på – och spelade in tv-program som SVT-serien ”Jordskott” och TV4-showerna ”Fångarna på fortet” och ”Let’s Dance”.

– När läkaren sa att de hittat en tumör kändes det förfärligt. Lyckan var att den inte spridit sig. Läkaren var hoppfull om att kunna operera med gott resultat. En förfärlig nyhet följd av hoppingivande budskap. Det var så kluvet. Chockad, ledsen och glad samtidigt, säger han till Cancerinformation.nu.

Nu i oktober påbörjar han cellgiftsbehandlingen, och Brost säger att han är otroligt tacksam för det stöd han fått av den svenska sjukvården. Han har en klart utarbetad plan för hur han vill ta sig igenom kampen mot sjukdomen.

En kräfta kommer sällan ensam. Skål!

A post shared by Johannes Brost (@johannesbrost1) on

– För mig handlar det om att ta steg för steg. Cellgiftsbehandlig, operation, en tid på sjukhuset och sedan rehabilitering och vila för att sedan kunna börja jobba igen. Jag följer läkarnas råd och regler till punkt och pricka och tar snart min sista cigarett, säger han.

Dessutom hämtar han kraft och energi hos sina nära och kära.

Tillbaks i Stockholm för några filmdagar. Middag med nära och kära!

A post shared by Johannes Brost (@johannesbrost1) on

– Jag är otroligt lyckligt lottad med fyra fantastiska barn, barnbarn, syskon och vänner som fullständigt invaderat mig sedan beskedet. Vänner och kollegor som ringer och frågar hur det är och som hjälper mig på alla sätt. Ett råd är att inte vara rädd att be om hjälp och stöd. Det behövs, säger Johannes.

Nu delar vi detta vidare för att visa stöd till fantastiske Johannes Brost! Vi är med dig i din kamp!