Jonas fick tackkort av Carl-Philip och Sofia efter sitt brev till prinsparet.

När Jonas Jansson i finska Nykarleby i somras tittade på en intervju med prins Carl-Philip inför det stundande bröllopet blev han väldigt berörd av det prinsen berättade.

– Jag blev väldigt rörd av att han talade om sin dyslexi och de problem som handikappet ställt till med för honom. Jag kände igen mig i en hel del av det han berättade om, berättar Jonas för Österbottens tidning.

Med anledning av det prinsen berättade och hans kommande giftermål med prinsessan Sofia bestämde sig Jonas för att skriva ett brev till prinsparet och önska dem lycka till.

– Jag skrev för hand. Sedan fick jag hjälp av en dam som jag känner att renskriva texten och skicka i väg brevet.

Sedan var det bara att vänta och se om prinsparet skulle svara på Jonas lyckönskningar. En del menade att han inte skulle hoppas för mycket, Carl-Philip och Sofia hade antagligen fullt upp med annat. Men det skulle visa sig att de hade helt fel.

– En del sa att jag inte kommer att få svar, att Carl-Philip och Sofia inte har tid att svara på alla brev och kort de fått. Men tji fick de som sa det, säger Jonas.

För bara någon dryg vecka sedan damp nämligen ett tjockt kuvert ner i Jonas brevlåda. På kuvertets sigill kunde han direkt se att det var från det svenska kungahuset. I brevet tackade prinsparet för Jonas gratulationer och berättade att hans omtanke betydde mycket för dem.

– Det är roligt att jag har fått det här kortet, det känns som en bekräftelse för mig, säger Jonas.

Självklart följde han också Carl-Phillips och Sofias bröllop framför teven hemma i Nykarleby.

– I skolan var jag intresserad av historia och dit hör ju också kungligheterna. Jag har forskat lite i min egen släkts historia. Det är intressant, vi har ju också hört till Sverige, säger han till Österbottens tidning.

Han fick brev av prinsen!

Posted by ÖT – Österbottens Tidning on den 20 oktober 2015

Vill du ha fler artiklar om kungafamiljen i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.