Jonas gick på magkänsla och larmade polis – det räddade livet på äldre man

Maken och pappan Jonas Nordmark jobbar för Attendo Hemtjänst i Östersund. I torsdags gjorde han sin vanliga rund med att hjälpa äldre människor, men lade märkligt till något underligt när han åkte till en trappuppgång på Körfältet.

Utanför en av lägenheterna stod nämligen ett par portioner färdigmat. Jonas kände att det kanske var någonting som inte stod rätt till. När han återvände ett dygn senare stod matlådorna där fortfarande orörda. Efter att ha ringt på dörren, men inte fått något svar, agerade Jonas blixtsnabbt och larmade polisen. Det berättar ÖP.

Nu hyllas han som en hjälte – för det snabba agerandet kan ha räddat livet på en äldre man.

– Jag tror att man får en väldig insikt genom att jobba i hemtjänsten. Man ser de här små sakerna, säger Jonas till ÖP, om hur han kände när han såg matlådorna som stod orörda i den där trappuppgången.

Det var insikt genom jobbet som fick honom att lita på sin magkänsla; att någonting inte stod rätt till. Först ringde Jonas sin sambo som tyckte att han gjorde rätt som larmade polis, och polisen i sin tur tog omgående larmet på största allvar.

De åkte till lägenheten och bröt upp den när de inte fick något svar. Innanför låg en äldre man, med ett sår i pannan, som var klart medtagen. Det skriver ÖP.

Jonas var med hela tiden och stannade tills ambulansen kom för att hämta den äldre mannen. Han tror att sitt agerande var livsavgörande. Det fick han också höra från polisen.

– De tyckte att jag gjort ett bra arbete och att jag hade varit uppmärksam. Det är kanske i och med mitt arbete inom hemtjänst som gör att jag lägger till detaljer. En av poliserna sa att jag nog hade räddat livet på honom, säger Jonas till Aftonbladet.

Dela gärna för att hylla Jonas agerande! Världen behöver fler som dig!