Blind mamma hoppar fallskärm – då händer miraklet

Josie Paille var bara 16 år gammal när läkarna gav henne beskedet att hon drabbats av en venocklusion och därmed förlorat synen på sitt ena öga. Trots det tuffa beskedet fortsatte Josle att kämpa och lärde sig att anpassa sig så pass mycket att hennes omgivning knappast ens märkte att hon var blind på ena ögat.

Men många år senare kom nästa chockbesked: Sjukdomen hade spridit sig även till hennes friska öga och doktorerna meddelade att skulle förbereda sig på att förlora synen även i det ögat.

Hennes bror föreslog då att de skulle åka iväg för att hoppa fallskärm, för att ge systern en chans att se något vackert innan synen rycktes ifrån henne fullständigt.

Josoie vägrade först, men gav sig efter mycket om och men och beslutade sig för att gå med på äventyret.

Väl uppe i luften drabbades Jolie av panik, hon var fullständigt övertygad om att hoppet skulle komma att kosta henne livet.

Hon beslutade sig för att göra någon slags tecken för att visa sina barn och barnbarn att hon älskade dem. På videoinspelningarna som gjordes kan man se Josie hålla upp 3 fingrar.

Men plötsligt kände hon hur det knäppte till bakom ögat – och en fruktansvärd smärta efteråt. 

Instruktören släppte ut fallskärmen och de kunde landa säkert. Josie berättade för personerna på plats om smärtan hon känt, men instruktören menade att det inte var något att fundera över. 

Då hände det otroliga: Nästa dag när Josie vaknade upp kunde hon se. Och inte bara från ett öga – utan från båda. Hennes bror, som inte trodde henne, tog Josie till läkaren. De kunde konstatera att blödningen hade slutat och att den blockering som orsakat synproblemen var borta.

Läkarna tror att det beror på att lufttrycket kan ha fått blockeringen att släppa. Josie är övertygad om att det är ett mirakel.

Det spelar ingen roll vad läkarna säger: Josies historia är tillräckligt för att börja tro på mirakel – dela gärna om du håller med!