De ordnar stort julfirande för ensamma eller de med dåligt ställt: ”Även familjer är välkomna”

Julen är en underbar högtid för de som har anhöriga att fira med och pengar på fickan, men för de som inte har det kan det vara den värsta tiden på året, då de påminns om vad de saknar.

För att göra julen finare för dessa människor har Martin Norman och hans skollegor på Sjöräddningssällskapet Smögen tagit initiativet ett ordna ett stort julfirande för ensamma och behövande.

Martin Norman och hans kollegor på Sjöräddningssällskapet Smögen kommer i år att bjuda in de som känner sig ensamma in till julbord nere i hamnen. Med hjälp av ICA Ankare kommer de att kunna bjuda på prinskorv och köttbullar och förhoppningsvis allt vad ett julfirande innebär.
– Det är inte bara för de som känner sig ensamma, även familjer som vill komma ner och säga hej är välkomna, säger Martin Norman, däcksman på RS Smögen till Bohusläningen.

Redo för storövning. #viärfrivilliga #rssmögen #sjöräddningssällskapet #ssrs #samverkan

Posted by Sjöräddningssällskapet Smögen on Sunday, 30 September 2018

Plats för 15-20 personer

Initiativet genomfördes för första gången förra året, och eftersom att det blev lyckat ville Martin och hans kollegor göra samma sak i år. Som mest kan de ta in 15-20 personer åt gången, så de hoppas att många vill dyka upp.
– Vi får se om någon kommer helt enkelt men det var uppskattat och väldigt trevligt förra gången, säger Martin till Bohusläningen.

Julmat
Foto: ANDERS WIKLUND / TT

Vilken underbart initiativ. Det borde fler inspireras av på andra orter. Dela för att hylla denna idé.