Julian rövades bort från mamman som 5-åring. 13 år senare kontaktar någon henne och berättar att han är vid liv.

Julian Hernandez, 5, försvann spårlöst från sitt hem i Alabama, USA, den 28 augusti 2002. Julians mamma, som hade vårdnaden om sonen, blev förkrossad. Hon misstänkte att pappan Bobby Hernandez låg bakom försvinnandet, skriver CNN.

Julians försvinnande engagerade många och polisen i Vestavia Hills, Alabama, letade efter honom i över ett decennium utan resultat. Men förra veckan hände något. FBI hörde av sig till den lokala polisen i Alabama och meddelade att man sannolikt hade hittat pojken, som nu är 18 år gammal. Han var vid liv och oskadd.

Det var när Julian skulle börja på collage som personalen upptäckte att hans namn inte stämde överens med hans personnummer. När de började undersöka saken närmare kom de fram till att Julian fanns med i ett system som rapporterad försvunnen, uppger CNN.

”Vår familj blev så lyckig när vi fick höra att Julian är säker. Vi vill tacka alla för deras böner och stöd under tiden som Julian har varit borta”, säger en representant för Julians mamma, enligt CNN.

Julian hade bott med sin pappa i delstaten Ohio under falskt namn. Julians pappa Bobby Hernandez är nu gripen misstänkt för sonens bortförande.

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna