Förskolan ryter ifrån mot föräldrarna: Nu upprör ”otrevliga” lappen hela nätet

De flesta som har barn vet att hämtning och lämning på förskolan kan vara ett gissel. Stressiga morgnar och ledsna barn som mycket hellre vill var hemma med mamma eller pappa kan göra att det skär i hjärtat när barnen ska lämnas på förskolan.

Livet som småbarnsförälder är verkligen ingen dans på rosor. Men det är värt var enda sekund.

Det var för snart två år sedan som Juliana Farris Mazurkewicz skulle hämta sin dotter på förskolan Hockley i Texas, USA. På dörren satt en lapp.

Men det var ingen vanlig lapp som uppmanade föräldrar att ta med sig extrakläder eller matsäck till en kommande utflykt. Det var en rätt otrevlig lapp som uppmanade alla föräldrar att ändra sitt beteende.

Vissa föräldrar blev verkligen upprörda när de såg lappen, men Juliana höll med om vart enda ord som stod skrivet. Hon tog snabbt ett foto av lappen och publicerade bilden på Facebook.

Posted by Juliana Mazurkewicz on Tuesday, 10 January 2017

Hon hade ingen aning om att över en miljon personer skulle reagera på fotot på bara ett par dagar.

Alla verkade ha en åsikt om lappen som suttit på Julianas barns förskola.

Så här stod et på lappen:

”Du hämtar ditt barn, LÄGG UNDAN TELEFONEN!!!!

Ditt barn är glad att se dig! Är du inte glad att se ditt barn?? Vi har sett barn som försöker visa sina teckningar medan föräldern håller på med mobilen.

Vi har hört barn säga: ’Mamma, mamma, mamma.’ Medan föräldern har mer fokus på sin telefon än sitt eget barn. Det är skrämmande. Lägg undan mobilen!!”

På bara ett par timmar hade hundratals föräldrar reagerat på bilden Juliana publicerat. Alla hade de åsikter om lappen som suttit på förskolan.

Vissa var mycket positiva medan andra menade att förskolan inte alls hade någon rätt att sätta upp en så otrevlig skylt.

Juliana var däremot inte alls upprörd. Hon höll snarare med personalen och insåg att hon själv höll mobilen i ena handen samtidigt som hon läste lappen.

Posted by Juliana Mazurkewicz on Wednesday, 15 August 2018

Så här sa Juliana i en intervju med CNN:

”Jag var lite chockad men jag hade inga negativa känslor gentemot förskolan. Jag vet att personalen har barnens bästa i fokus, så mycket att de till och med kan förolämpa föräldrarna.”

Andra föräldrar tyckte inte att förskolan ska lägga sig i vad föräldrarna gör eftersom de kan hålla på med någonting viktigt arbete eller en nödsituation.

Oavsett om det var rätt eller fel av förskolan att sätta upp en något otrevlig lapp så tror jag att de flesta håller med om att vi borde låta mobilen vara lite oftare.

Givetvis kommer ingen klaga om du använder mobilen vid en nödsituation, men jag tror knappast att alla föräldrar som hämtar barn på förskolan befinner sig i ett nödläge.

Jag kommer ofta på mig själv med att fingra på telefonen, både under möten, middagar och vid andra tillfällen där mobilen inte hör hemma.

Posted at the daycare today!

Posted by Juliana Mazurkewicz on Friday, 27 January 2017

Oavsett om det är dina barn, dina vänner eller din familj, tänk till en extra gång innan du plockar upp mobilen. Den måste inte vara inom räckhåll dygnet runt.

Dela artikeln med dina vänner på Facebook om du också tycker at vi borde leva lite mer i nuet snarare än genom våra mobiler, surfplattor och datorer!