Familjen glömde sina pass, men hans oväntade drag på planet räddade USA-resan.

Familjen satt på planet till USA när de plötsligt insåg att det som inte får hända faktiskt hade hänt: De hade glömt allas pass i bilen. Men det skulel visa sig att ombord på palnet fanns en riktig räddare i nöden. Kabinchefen Geir Magne Madse satte igång en spektakulär aktion – för att se till att familjen kom fram.

Foto: Facebook
Familjen – som består av fem personer – skulle på semester i South Dakota, USA. De flög därför från Evenes lufthavn utanför Narvik i norra Norge på tisdagen. Flyget vidare över Atlanten från Oslo skulle avgå först på onsdag förmiddag.
– De såg framför sig hur hela deras USA-semester skulle spolas ner i toaletten. Jag fick sådan vånda av att se dem där – de var extremt stressade, säger Geir Magne Madsen till SVT.

geir

De försökt ordna tillfälliga pass, men insåg snart att USA inte accepterar tillfälliga pass från norska resenärer. När det desstuom stod klart att avgången tillbaka till Evernes var fullbokad såg det rätt mörkt ut för familjen.

Men Geir satt på ett äss i rockärmen. Han fick pappan att lämna över sina bilnycklar. Planen var sedan att Geir skulle flyga tillbaka till Evernes, hitta bilen, ta ur passen och flyga tillbaka till Oslo med återvändade flyg.
Allt detta innan familjen flyg gick till USA.

Pappan ritade upp en skissartad karta p åvar bilen skulle vara belägen, samt meddelade märke och färg.

Väl på plats lyckades Geir till slut – efter mycket om och men – hitta bilen. Han passade till och med på att ta en selfie, som nu flygplatsen i Evenes publicerat på Facebook.

Planet tillbaka inväntade honom och han kunde resa tillbaka till familjen i Oslo för att överlämna passen. Familjen ska sedan ha hunnit med sin avgång till USA.

Många skulle nog kalla hans insats för smått hjälteaktig, Geir själv är dock blygsam:
– Kabinbesättningen är inte bara till för att servera te och kaffe – vi ska också hantera de problem som passagerarna möter under tiden, säger Geir Magne Madsen.

Är det inte fantastiskt hur den här mannen anstränger sig så för en grupp främlingar. Jag önskar att fler kunde vara som Geir, han förtjänar verkligen att hyllas.

Vill du ha fler såna här artiklar i ditt flöde, klicka bara på gillaknappen här nedan