Känslosamma överraskningen till änkan gör mig varm i hjärtat. Så fint!

För 25 år sedan öppnade Yianni och hans hustru DeeDee en pizzarestaurang i den lilla staden Bedford på USA:s östkust. Pizzerian blev snabbt känd för sin goda mat och vänliga atmosfär, mycket tack vara Yiannis talang i köket och hans sätt att ta hand om gästerna. Men 2012 inträffade något som chockade alla. Yianni avled 2012, bara 54 år gammal. DeeDee’s värld rasade samman, hon förlorade både sin bästa vän och sitt livs kärlek. Hon klarade inte ens att gå tillbaka till parets restaurang, allt där inne påminde henne om Yianni. De anställa var dock beroende av DeeDee, utan henne skulle inte pizzerian kunna öppna igen. Med tiden insåg DeeDee att det bästa hon kunde göra var att driva verksamheten vidare, för att hedra sin man. Men eftersom Yianni hade haft koll på det mesta, både vad det gäller maten och bokföringen, fick DeeDee lära sig att driva företaget helt på egen hand. Hennes familj stöttade dock DeeDee föredömligt på hennes resa och vännerna bad även en lokal bank att hjälpa till med att ge DeeDee en oförglömlig överraskning, efter allt det tuffa hon gått igenom. För det första skickade banken DeeDee på en lyxig spa-helg. Medan DeeDee återhämtade sig och blev ompysslad, satte arbetet igång innanför dörrarna till pizzerian…  

1991 öppnade portarna upp till restaurangen Pizza Bella, makarna Zgonis stora livsprojekt. Kunderna strömmade snart till och affärerna gick strålande, redan från dag ett.

Skarmavbild 2016-05-16 kl. 13.17.21

Även om både Yianni och DeeDee stod som delägare, så var det Yianni som var restaurangens ansikte utåt. Det var han som styrde i köket, tog emot gästerna och skötte det ekonomiska. Varje dag arbetade han hårt inne i restaurangen, alltid med ett vänligt leende.

”Folk älskade Yianni. Han kallade alla för ‘kompis’”, berättar DeeDee.

Skamavbild 2016-05-16 kl. 13.07.25

Men 2012 inträffade det otänkbara. Yianni avled hastigt, vid 54 års ålder.

Skarmavbild 2016-05-16 kl. 13.19.34

DeeDee blev förkrossad. Hon ville inte gå tillbaka till restaurangen, det kändes för jobbigt. Men till slut bestämde hon sig för att ta tag i saken och öppna igen. Hon fick lära sig det mesta om att sköta företag, eftersom Yianni tagit hand om de bitarna innan. Efter ett tag fick hon pizzerian på fötterna igen.

Skarmavbild 2016-05-16 kl. 13.22.21

Och som tur är fick DeeDee också uppbackning från sina döttrar, lokalsamhället och en vän på ”Eastern Bank”. För att stötta DeeDee bjöd banken DeeDee på en spa-resa till Florida tillsammans med en väninna. Men de nöjde sig inte med det.

För under tiden DeeDee blev ompysslad på spa passade banken också på att renovera hela restaurangen. Många strömmade dit för att hjälpa till: Släktingar, vänner och DeeDees tre döttrar. Alla hjälpte till för att fräscha upp Pizza Bella.

Skarmavbild 2016-05-16 kl. 13.29.18

På bara en helg lyckades de rusta upp hela restaurangen, utan DeeDees vetskap. Men när hon kommer hem och får ser resultatet? Kolla i videon nedan, så får ni se…

Dela gärna denna hjärtevärmande överraskning till en kvinna som verkligen förtjänat något extra!