Kameran fångar kyrkogårdstjuvarna på bar gärning – lär dem en läxa för livet

En kyrkogård ska vara en plats för respekt, minnen och till viss del sorg.  Därför gör det här mig extra arg när två personer åkte in på den här gravplatsen med sin bil.

Kvinnorna i bilen gick fram till en av gravstenarna och började plocka bort blommor. Men det de inte visste var att en dold kamera skulle fånga deras handling på film.

Det var på Grove Street Cemetery i New London, USA, som en kvinna vars familj låg på kyrkogården skulle upptäcka det fasansfulla.

Kvinnan hade tidigare lagt minnesbilder på sina föräldrars och morföräldrars gravar – men när hon återvände en dag upptäckte hon till sin fasa att de plötsligt var borta.

Bildkälla: Youtube

Kvinnan, som bland annat lagt en blomkruka på sin pappas grav över 20 år tidigare, visste inte vad hon skulle ta sig till och bad polisen om hjälp.

Det var då hon skulle få se vad som egentligen skedde på kyrkogården, den plats hon tidigare kunnat gå för att besöka sin familj i fred.

Bildkälla: Youtube

På övervakningskameran syntes två kvinnor åka fram med sin bil för att sedan gå ut och gå mot några av gravstenarna. Där beslutade de sig för att plocka vad de ville ha, allt från keramik till blommor, för att sedan sätta sig bekvämt i bilen och åka därifrån.

Den chockerande videon fick polisen att agera direkt – och inte långt därefter kunde polisen identifiera två kvinnor och gripa dem. Men det som skulle få människorna som bodde i den lilla staden att ilskna till rejält var att en av kvinnorna jobbade för kommunen och faktiskt hjälpte folk i sitt dagliga arbete.

Bildkälla: Youtube

Kvinnorna hamnade bakom lås och bom och förhoppningsvis kan människorna besöka sina nära och käras gravar i lugn och ro framöver. Tack och lov kunde kameran fånga tjuvarna på bar gärning – och i fortsättningen hoppas jag att de lär sig att brott aldrig lönar sig.

I videon nedan kan du själv se den stötande handlingen när tjuvarna stjäl saker från kyrkogården.

Tack och lov kunde tjuvarna fångas och jag hoppas kvinnan vars familj låg på kyrkogården fick sina kära ägodelar tillbaka. Dela gärna vidare artikeln om du tycker tjuvarna fick vad de förtjänade.