Kameran fångar skolbussen ögonblicket från katastrofen – titta nu hur chauffören hanterar situationen

Oavsett hur gärna man intalar sig själv att man har kontroll i trafiken är risken alltid där. Lyckligtvis finns det hjältar ute på vägarna som på något vis har is i magen när det otänkbara inträffar. En av dem är en skolbusschaufför som nu hyllas för sitt agerande under olyckan.

Busschauffören Tammy Cummings och assistenten Carletta Cyrus körde en buss med barn som har särskilda behov när en lastbil välte i mötande körfält. Men istället för att drabbas av panik visar de en häpnadsväckande förmåga mitt i kaoset.

Youtube

I kamerans ljudinspelning hörs Tammys lugna röst när hon förklarar för larmcentralen att det finns en omedelbar livsfara utanför: ”Alla ombord bussen mår bra, men vi behöver en ambulans och en brandbil. Elledningarna är nedrivna och vi kan inte ta oss härifrån”.

Youtube

Den lugna tonen busschauffören har i samtalet med larmcentralen. Hur assistenten skojar med barnen för att inte oroa dem. Båda två är hjärtvärmande exempel på människans förmåga att hantera otäcka situationer.

Alla barn vill kunna känna sig trygga, särskilda behov eller ej. Men när någon annan agerar ens ögon och öron eller armar och ben, blir det extra viktigt att kunna lita på personen.

Youtube

Videon nedan visar ett starkt exempel på hur viktigt det är att vara uppmärksam. Varje möte med en annan bilist är ett möte med en annan människa. Sånt kan nog vara lätt att glömma när man druckit en öl eller ett glas vin, eller när mobilen plingat till och man släpper vägen med blicken för en stund.

Dela gärna den här artikeln för att påminna varandra om hur viktigt det är att hålla ögonen på vägen. I mötet med nästa fordon kan dina barn sitta.