Kamprads generösa julklapp till personalen på IKEA: En miljard kronor

Personalen på IKEA kan räkna med en extra härlig julklapp i år.

Möbeljätten, med grundaren Ingvar Kamprad i spetsen, har bestämt sig för att dela ut en miljard kronor – som sätts in på de anställdas pensionskonton.

Den generösa julklappen är en del av IKEA:s lojalitetsprogram ”Tack!” – där bonusar betalas ut till medarbetarna om koncernens mål har nåtts.

Programmet innebär enligt Smålandsposten att alla som arbetar heltid på IKEA, oavsett befattning, lön och placering i världen, får samma summor insatta på sina pensionskonton – samtidigt som deltidsanställda får ersättning beroende på hur mycket de arbetar.

Nu utbetalas alltså en miljard kronor, något som motsvarar en julbonus på 14 700 kronor per anställd medarbetare.

– Våra medarbetare är otroligt viktiga för oss. Tack! är ett sätt att tacka våra medarbetare för deras lojalitet och det känns roligt att vi kan dela vår framgång tillsammans med alla, säger Karin Bergman, HR-chef för Ikea-koncernen i Sverige, enligt Smålandsposten.

IKEA har flera gånger tidigare uppmärksammats för sina generösa initiativ. Sommaren 2015 skänkte möbeljätten 365 miljoner till FN:s flyktingorgan – och i november förra året skänkte varuhuset i danska Ålborg en extra månadslön till alla sina anställda.

Möbelmogulen Ingvar Kamprad har dessutom varit i fokus tidigare i år, då han skänkte fem miljoner kronor till de äldre i Älmhults kommun.

Gilla gärna för att hylla IKEA:s fina initiativ för alla sina medarbetare!