Kaos hos teleoperatören: Dina sms kan hamna hos fel person.

Har du fått konstiga sms under tisdagsmorgonen? Du är inte ensam – flera av teleoperatören Telenors kunder får nämligen meddelanden av helt okända personer. Anledningen? Sms:en blandas ihop och skickas till fel nummer på grund av en systemuppdatering som företaget gjorde i natt.

Det var på tisdagsmorgonen som flera personer hörde av sig till Telenors Facebook-sida och berättade att de fått sms från okända personer.

Enligt Telenor beror problemet på en systemuppdatering.

”I samband med en uppdatering som gjorts inatt har sms som skickats iväg under natten och nu på morgonen levererats till felaktiga mottagare” skriver företaget.

Telenor meddelar även att de arbetar för att åtgärda problemet och att felaktiga sms kan dyka upp i din telefon nu under morgonen.

Kunder vittnar om allt ifrån intima sms till någon som vill äta lunch, en annan som är arg på sin partner eller en tredje som har fått en hastighetsregulator till sin värmefläkt levererad.

– Tänk om man skickar viktiga saker, som bankomatuppgifter eller liknande, till kanske sin sambo. Hamnar det i fel händer så kan det gå riktigt illa, säger Mikael Lagerqvist, en av de drabbade, till Aftonbladet.

Hur många sms som har hamnat i fel händer är i nuläget oklart.

Dela gärna vidare för att uppmärksamma dina vänner på att deras sms kanske hamnar fel.