Karin Adelskölds klockrena bikinibudskap.

Såhär inför sommaren svämmar nätet formligen över av bilder där människor stolt fotograferar sig själva på gymmet lyftandes skrot eller ute i löpspåren där de bränner av mil efter mil. Det är givetvis ingenting fel med detta, tvärtom är det ju bra att människor hittat något som uppenbarligen gör dem glada. Men för andra kan detta tyvärr sprida oroskänslor och en stress över att ens egen kropp inte riktigt duger i jämförelse med andras tränade kroppar. För att peppa människor som känner panik över träningshetsen postade komikern och tv-profilen Karin Adelsköld en bild på Instagram. En bild som nu hyllas av tusentals på sociala medier.

I samband med högsommarvärmen som svepte in över landet i helgen gjorde Karin Adelsköld som många andra svenskar – hon bytte om till något lite lättare för att kunna njuta i solen.

Och det var då det slog henne.

– Jag tror inte att jag var ensam om att i helgen för första gången sätta på mig bikini sedan förra sommaren. Det är inget värdigt ögonblick när man vit och gråmelerad kränger på sig en alldeles för liten bikini. Första tanken var ”vad fan, ska jag stå på stranden om en månad, det är ju katastrof”, säger hon till Aftonbladet.

Men ganska snabbt tänkte hon om. Självklart skulle hon, precis som alla andra, kunna lägga sig på stranden och duga precis som hon är. Hon passade även på att lägga upp en bild på sig själv iklädd bikinin på sitt Instagram-konto med den tillhörande texten: ”SÅ FÅR DU EN BIKINIKROPP. Ta en bikini. Ta en kropp. Klart!”.

– Jag vill att folk ska tänka att de är helt perfekta som de ser ut just nu. Släpp ut magen och gå på stranden. Sedan kan man ju absolut träna om man vill det. Jag tränar ju, men jag är inte den smala typen och tänker inte be om ursäkt för det. Vi måste passa på att njuta av sommaren. Jag såg jättemånga som stod i provrummen och grät i helgen för att de skulle köpa shorts. Vi kan inte hålla på så.

Och i kommentarerna till bilden, som redan fått över 2600 gilla-markeringar, hyllas Karin Adelsköld av sina följare:

”Du är grym! Heja dig”, skriver en användare medan en annan skriver: ”Vi ser på pricken likadana ut!!! Fy va du e bra!! Vilken kvinna du är!! Och snygg e du också!! Inspirationskälla roliga du!! ❤”

– Det är så mycket meddelanden från folk med långa historier. De säger tack, att det är underbart och fantastiskt. Det känns ju så klart fantastiskt att det inspirerar. Men det känns också sorgligt. Jag är långt ifrån ensam att vara i den här åldern och storleken. Vi ser alldeles för lite normala kroppar, säger Karin till Aftonbladet.

Och det är ju bara att stämma in i det Karin säger – känn stolthet över din kropp, för du är perfekt precis som du är. Dela gärna detta vidare för att sprida Karins budskap vidare!

Publicerad av Newsner Familj, gilla gärna