Karolina dog efter läkarens miss – hade precis fött parets andra dotter

Karolina och Mikael Palén var lyckligt gifta och såg fram emot en framtid tillsammans. De hade flyttat till ett hus på Ekerö där de skulle uppfostra sin dotter, och ett till barn som var påväg.

Men så kom beskedet som gjorde att Mikaels värld rasade samman. Kort efter att Karolina fött parets andra dotter hittade läkarna cancer i hennes kropp. Efter bara två månader gick hon bort, och kvar stod Mikael med två barn och ett ofärdigt hus. Under måndagen berättade han sin gripande historia i tv-programmet Sofias änglar, där han fick hjälp att komma tillbaka på banan. 

När Mikael Paléns fru Karolina hittade en ny fläck på huden och en knöl i armhålan sökte hon vård, men läkarna menade att förändringarna var ofarliga och gick därför inte vidare med det. 

Youtube/Kanal5

När hon fött parets andra dotter fick hon smärtor i magen och i ryggen. Då gjorde man tester som visade att hon hade cancer sedan en tid tillbaka, vilket läkarna missat vid tidigare provtagningar. 
– Hon ringde från sjukhuset och sa att hon hade cancer i levern. Då försvann min värld. Plattformen man stod på drogs undan, säger Mikeal med gråten i halsen i tv-programmet Sofias änglar

Youtube/Kanal5

Sedan gick det fort. Efter bara två månader var Karolina borta, och Mikael skulle få uppfostra sina två döttrar utan deras mamma. 

Efter att Karolina gick bort har Mikael mått väldigt dåligt, vilket gjort att han inte orkat ta tag i saker som att renovera klart huset. 
– Min äldsta dotter har tagit Karros bortgång så mycket bättre än vad jag har gjort. Jag har brutit ihop så många gånger. Men hon kommer fram och kramar mig och säger ”det är okej pappa”. Utan henne hade jag haft det väldigt svårt, säger han i Sofias änglar

Under måndagen överraskades Mikael när kanal 5:s tv-program Sofias änglar valt att hjälpa honom att försöka komma tillbaka till livet, genom att renovera hans hus så att familjen får en bra plats att bo på. 

Även om inget kan bota sorgen av att förlora någon man älskar så måste livet fortsätta, framförallt för barnens skull. En skjuts från omgivningen kan göra mycket. Dela gärna för att uppmuntra andra att hjälpa i den mån man kan.