Kassörskans kontring till den otrevliga kunden är helt lysande.

Jag har läst om en hel del kassörskor eller annan butikspersonal som får handskas med riktigt otrevliga och jobbiga kunder under sina arbetspass. Varje gång blir jag lika arg och känner verkligen med personalen som bara försöker göra sitt jobb. Därför blev jag så glad när jag snubblade över den här berättelsen. Jag vet inte om den är hämtad från verkliga livet, men det den här kassörskan gör mot den hemska kunden är verkligen helt briljant!

Det bästa ögonblicket jag varit med om hände tidigare idag på matbutiken. Jag hade handlat en limpa bröd, en lite mjölk och ett par grejer till. Då plötsligt dök det upp en kvinna med en stor kundvagn sprängfylld med varor. Hon kastade sig fram med vagnen och trängde sig före mig i kön till snabbkassan där man max fick ha 10 varor.

Kvinnan börjar kasta upp sina varor på rullbandet när kassörskan iskallt frågar:

”Jaha, vilka 10 varor vill du ha, frun?”

Kvinnan stannar upp och fräser tillbaka: ”Va?!”

Kassörskan behåller sig lugna ton och förklarar: ”De här är en kassa där du får ha max tio varor.”

Samtidigt håller hon båda händerna och visar tio fingrar för att verkligen försäkra sig om att kvinnan förstår. Hon pekar sedan upp på skylten ovanför kassan där det tydligt framgår att kassan är en snabbkassa för max 10 varor.

Kvinnan blir nu alldeles röd i ansiktet och svarar irriterat: ”Jag vill ha allt det här!”

”Frun, jag är ledsen, men som jag sa. Det här är en expresskassa så välj vänligen ut de tio varor du vill köpa.”

Kvinnan suckade nu högljutt, fräste en spydig kommentar i kassörskans riktning och vände på klacken. Hon var bara centimetrar från att stöta in i en äldre man som stod bakom henne i kön. Innan hon gick vände hon sig en gång till mot oss andra som stod och skrattade och sa ”Ni kan alla dra åt skogen!”.

Jag betalade därefter för mina varor och gav kassörskan hundra kronor i dricks för den underbart komiska scen hon precis levererat.

Om du också tycker att kassörskans kontring var helt briljant får du gärna klicka på gilla här under.