Kassören förstör limpan i kassan – då skriver kunden detta till chefen

Emma Shawcross skulle göra nyligen några ärenden på affären Tesco i engelska Norfolk. Hon fyllde vagnen med matvaror och begav sig mot utgången, där hon till sin glädje hittade en tom kassa.

Men det gick inte så snabbt som hon hade trott. Det visade sig att killen i kassan hade autism – och han tog lång tid på sig, räknade om varorna och råkade förstöra brödet medan Emma fick vänta tålmodigt.

Efteråt bestämde hon sig för att skriva ett Facebook-inlägg till Tesco – och hennes viktiga budskap har nu fått tusentals människor att sprida det vidare.

Så här skriver Emma till Tesco på Facebook:

”Jag vill berätta om en händelse i er affär i dag.

När jag kom till kassan med min stora kundvagn var det ingen kö, så jag började lägga upp varorna på bandet direkt. Killen i kassan hälsade och började scanna mina varor medan jag fortfarande höll på att lassa upp dem på bandet. Ni kan föreställa er högen av varor som väntade på mig när jag gick för att börja packa ner i kassarna.

Bildkälla: Emma Shawcross (Facebook)

När jag sa att jag ville ha fem kassar räknade han allihop, sedan räknade han om dem ytterligare två gånger innan han gav dem till mig. 

Kassören pratade inte riktigt med mig, han mosade mitt bröd medan han scannade det men jag väntade tålmodigt och lät honom ta sin tid, speciellt när han försökte scanna de pinsamma varorna. 

När det var dags att betala hade jag redan koll på vad jag skulle betala, så jag räknade mina pengarna tillsammans med honom. Naturligtvis räknade han om pengarna innan han även räknade min växel två gånger.

Bildkälla: Wikipedia

Men ni ska veta att varje ögonblick bara var perfekt. Jag frågade honom vad han tyckte om jobbet och han berättade lite om sina erfarenheter av Tesco och hur de hade gett honom en möjlighet som många andra arbetsgivare aldrig hade gjort. Ni förstår, den här killen har autism.

Som mamma till en 12-årig autistisk pojke gör det mig alldeles varm i hjärtat. Arbetsgivare som förändrar attityder, som ni gör, som verkligen erbjuder lika möjligheter – det förändrar människors liv.

Så tack, Tesco, det var ett nöje att handla med er i dag.”

Med sitt inlägg hoppas Emma uppmärksamma folk på att inte döma andra för snabbt – och jag blir så glad av att läsa den fina historien. Dela gärna vidare hennes viktiga budskap till dina vänner!

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna