Giftigt förhållande förändrar tonåringens liv: ”Han skulle märka mig för nästa kille”

Alla har vi nog tyckt synd om själva ibland. Livet känns tufft. Det känns som att man ständigt går i motvind och ingenting är kul. Men oftast vänder det och plötsligt flyger man fram med lätta steg igen. En som dock kommer påminnas av hur tufft liven en gång var, varje gång hon tittar sig i spegeln, är Kayla Holmes.

Hennes historia är så hemsk att de flesta problem vi kan tänkas ha helt plötsligt känns obetydliga.

Kayla levde för ungefär ett år sedan i ett mycket destruktivt förhållande.

Kayla växte upp med en ensamstående mamma och visste därför inte hur en hälsosam relation såg ut. Kayla som då var 17 år levde tillsammans med en pojkvän som misshandlade henne både psykiskt och fysiskt. Men han lovade att han skulle bättra sig så den naiva tonåringen stannade kvar. Det kom att bli ett misstag hon kommer att ångra i hela sitt liv.

Och hon minns än idag, trots att det gått ett helt år, dagen då det hände som om det vore igår.

Det var den 17 oktober 2017 som Kayla återigen föll offer för sin pojkväns vrede. Men den här gången blev det mycket värre än tidigare.

Seth Aaron Fleury, då 21 år gammal, vägrade inse att förhållandet var slut. Och därför skulle han märke henne för livet så att ingen annan heller skulle vilja ha henne.

Så här skrev Kayla i ett känslomässigt inlägg på sidan Love What Matters:

”Jag kommer ihåg det förfärade ansiktsuttrycket på mannen som råkade rädda livet på mig den dagen. Precis som den snälla gamla tanten som fick lämna sitt hem och bevittna en tragedi. Ändå var hon så snäll och försökte trösta mig tills mer hjälp kom till platsen.”

Den stackars flickan kommer ihåg var enda detalj från den mörkaste dagen i hennes liv.

Kayla hade åkt hem till Seth den dagen för att han skulle försöka göra rätt för sig och be om ursäkt för hur han betett sig. Kayla hade bara några veckor tidigare gjort slut, men Seth trodde att Kayla hade kommit tillbaka så att de två kunde bli ett par igen.

När han insåg att det inte alls var Kaylas tanke gjorde han något så fruktansvärt att Kayla kommer att få leva med skadorna i resten av sitt liv.

Seth försökte tvångskyssa Kayla men när hon drog sig undan bet han tag i hennes underläpp och slet med sig större delar av den.

Posted by RISE ABOVE on Sunday, 21 October 2018

”Jag ville ge up för gott”

”Sittandes i en pöl av mitt eget blod med större delen av min underläpp liggandes på mitt ben kändes det som att hela min mun brann.

Förvirrad och skräckslagen visste jag inte om jag någonsin skulle kunna visa mitt ansikte igen. Just då hoppades jag att dessa sekunder skulle bli mina sista – jag ville ge upp för gott.”

Kayla har många gånger fått frågan varför hon stannade trots tortyren. Men hon vill att folk ska veta att det inte alltid var dåligt. Seth var hennes första kärlek, och när han var snäll så var allt underbart. Det var de stunderna som fick henne att stanna gång på gång.

”Han sa att han skulle märka mig för min nästa pojkvän. Jag hade ett ärr som gick från kind till kind, nu känd som tjejen som fick läppen avbiten.”

Posted by RISE ABOVE on Sunday, 21 October 2018

Kayla rusades till sjukhuset där plastikkirurger gjorde sitt bästa för att fästa den avbitna läppen igen, men tyvärr var den avbitna köttbiten inte duglig längre. De fick skära i hennes kinder för att lyckas sy ihop det stora hålet. Och nu pryder ett stort ärr Kaylas ansikte och påminner henne ständigt om den där kvällen.

Länge klandrade hon sig själv för det som hänt, men idag har hon äntligen insett att det var Seth det var fel på, inte henne.

Dagen då hon återtog kontrollen över sitt eget liv

Trots det som hände minns Kayla dagen då hon stod på sig själv och inte ville bli ihop med Seth igen som en av de bästa i hennes liv. För det var den dagen som hon återtog kontrollen över sitt eget liv.

Hon var inte längre en docka som gjorde allt för att behaga Seth.

Nästan exakt ett år efter attacken, den 18:e oktober 2018 fick Kayla äntligen ett avslut när Seth dömdes till tolv års fängelse för grov misshandel.

Idag ser sig inte Kayla som ett offer längre, hon är en överlevare och bär stolt sina ärr som en påminnelse av vad som hänt.

Jag är glad att Kayla trots att hon varit med om någonting fruktansvärt har kunnat vända upplevelsen till någonting positivt.

Posted by RISE ABOVE on Friday, 3 August 2018

Tyvärr lever allt för många kvinnor och män i destruktiva relationer där de har svårt att bryta sig loss.

För precis som i Kaylas och Seth förhållande så finns det även underbara stunder, och de är dem som många klamrar sig fast vid. Män och kvinnor som misshandlar fysiskt och psykiskt behöver professionell hjälp, de kommer inte ändra sig.

Om du eller någon du känner lever under ständiga hot och misshandel, ta steget som Kayla gjorde. Välj livet. För ingen människa förtjänar att leva så som Kayla gjorde.

Dela artikeln med dina vänner på Facebook så att fler får ta del av hennes berättelse. Kanske kan den hjälpa någon annan som är i samma situation!