Kidnappare omringar familjens bil med vapen – ska precis slå till när mamman gör det ofattbara

Ingen kan veta hur den kommer att reagera i en extrem situation, framför allt om vårt liv står på spel.

När något extremt händer har vi ofta några sekunder för att reagera, och hur vi bestämmer att agera kan komma att bestämma vår framtid.

Fråga bara den här 42-åriga kvinnan från Alberton i Sydafrika. Hon omringades av beväpnade män när hon var på hem hem med sin bil.

Nu i efterhand berättar kvinnan att hon just då inte tänkte på sin egen överlevnad, hon tänkte istället på sin 16-åriga dotter som satt bredvid henne. Hon bestämde sig för att ingenting skulle få lov att hända henne.

Enligt videon som har publicerats på flera sociala medier inträffade händelsen den 27 augusti när en mamma och hennes 16-åriga dotter var på väg hem med sin bil.

Det verkar som att en grupp beväpnade män hade följt efter dem och så fort de åkte in på parkeringen till huset blockerade dem deras bil bakifrån, rapporterar Qué curiosa vida.

Facebook

Kvinnan i bilen fick syn på männen och bestämde sig för att stanna kvar i bilen med stängda dörrar.

Det är okänt om männen hade för avsikt att kidnappa dem eller om de ville råna dem. Men man vet att männen omringade dem och hotade familjen med vapen för att de skulle gå ur bilen.

Facebook

Mamman visste inte vad hon skulle göra, hon var mest orolig över vad männen kunde göra med hennes dotter. Och det var då som modersinstinkten slog till med full kraft.

Kvinnan överraskade männen fullständigt när hon satte igång bilen igen och körde bakåt och körde på männens bil.

”Jag tänkte att om jag bara kunde trycka bak dem längre bort från dörren skulle vi kunna stänga dörren”, berättar mamman enligt Qué curiosa vida.

Facebook

Männen visste inte vad de skulle göra och bestämde sig för att försöka rädda sin bil, så de hoppade in i den och försökte fly.

Men mamman gav sig inte där, hon tog sats igen och körde på dem igen. Detta gjorde att männen tvingades gå ur från bilen och de fick springa och fly från brottsplatsen.

Efter en liten stund kom polisen till platsen för att hjälpa mamman och dottern som var i fullständig shock.

Dottern fick några hematomer och mamman fick en svullen arm, men fysiskt mådde de annars bra trots omständigheterna. Efter händelsen fick familjen gå i terapi för att behandla det de varit med om. Och fram till i dag vet mamman inte hur hon lyckades reagera som hon gjorde.

Enligt Qué curiosa vida greps fem personer dagen efteråt när de skulle attackera en annan familj på liknande sätt.

Här nedanför kan ni se videon men den dramatiska händelsen.

Några har hyllat mamman för sitt mod medan andra tycker att hon satte både sitt liv och dotterns liv på spel. 

Vad tycker du? Hur hade du reagerat i en sån här situation? Du får gärna dela med dig av din åsikt i kommentarerna.