Killarna följer dig hem från krogen. Nu sprids deras fina initiativ över hela landet.

När krogarna i landet stänger kan det ofta upplevas som ganska otryggt att ta sig hem. Det är många gånger mörkt och stökigt. Därför bestämde sig två killar i Eskilstuna för att det var dags för att göra någonting.

Johan Sjöström och Patric Andersson bor i Eskilstuna och har en längre tid funderat över vad de kan göra för att fler människor i staden ska kunna känna sig trygga och säkra när de går hem sent på kvällarna.

Efter ett tags funderande föddes idén ”Trygg hemgång från krogen”.

– Vi kommer att finnas på stan för att följa människor hem och sedan har vi ordnat med skjuts tillbaka så att vi ska hinna med så många som möjligt, säger Patric Andersson till Eskilstuna-Kuriren som först skrev om killarnas initiativ.

Och deras idé fick snabbt enormt genomslag. På Facebook fick deras grupp över 1 000 medlemmar på bara två dygn och nu har fenomenet börjat sprida sig över landet.

– Jag har blivit nerbombad med mejl och PM från folk som vill starta grupper i vårt namn och köra samarbete med oss. Just nu är grupper på gång i Varberg, Kalmar, Göteborg och Stockholm. Det är jättestort! Vi sitter i detta nu med alla initiativtagare och pratar ihop oss så att vi sköter det likadant, säger Johan Sjöström.

Initiativet från killarna hyllas också av Eskilstunas kommun.

– Det betyder jättemycket att människor engagerar så när det finns ett intresse bli man jätteglad. Det är precis det vi behöver, många sådana, säger Eva Carlsson samordnare för kommunens brotts- och drogförebyggande arbete till Eskilstuna-Kuriren.

Nu är killarna fokuserade på att deras idé ska sprida sig över landet så att fler städer kan erbjuda säker hemgång för människor som känner sig otrygga på nätterna.

– Jag blir taggad. Att det delas och sprider sig det är bra för de passar med vårt tänk hur vi ska bygga upp verksamheten. Vi vill att det gå via sociala medier. Det är roligt att det uppmärksammas lokalt men också att det har spritt sig och nått ut till hela Sverige. Att kunna få chansen att inspirera andra att hjälpa till är skithäftigt, säger Johan Sjöström till Eskilstuna-Kuriren

Megasuccé för Eskilstunakillarnas initiativ ”Trygg hemgång från krogen”. Initiativet sprider sig nu som en löpeld i hela landet och hyllas av tusentals på sociala medier.

Posted by Eskilstuna-Kuriren AB on den 11 oktober 2015

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna