Killarna höll koll på 93-åringen – när hon lämnar huset slog de till

Att vara vid så pass bra hälsa att man kan bo ensam i ett hus vid 93-års ålder är få förunnat, men det betyder inte att det finns svårigheter i vardagen. En 93-årig dam i Alabama hade länge kämpat med att få ordning på sin gräsmatta, men åldern och den svaga kroppen satte stopp.

Vad hon inte visste var att två unga killar hade iakttagit henne under en längre tid, och planerat att överraska henne. Vad de gjorde och varför gjorde mig alldeles varm inombords. 

Rodney Smith Jr, och hans vän Terrence Troy hade sett hur den 93-åriga kvinnan i området gjort tappra försök att få ordning på sin gräsmatta. De visste att det skulle vara fysiskt omöjligt för kvinnan att ordna det, och att en trädgårdsmästare tar mycket betalt. Därför bestämde de sig för att de skulle ordna kvinnans trädgård, men de skulle inte ta betalt. När kvinnan gick ut i trädgården passade de på. 

Den 93-åriga damen visade stor tacksamhet till de unga studenterna som fixade de hon behövt hjälp med så länge, och deras gest var ingen engångsförteelse. På sin Facebooksida skriver Rodney Smith Jr: 
”Idag fixade vi den här rara damens gräsmatta. Hon är 93 år och vi fick höra av grannarna att hon varit ute och försökt att klippa gräsmattan själv. Frukta inte, raising men care kommer att se till att hennes gräsmatta klipps varannan vecka! Det är så vi gör skillnad i kommunen.”.

Facebook/Rodney Smith Jr.

Den 93-åriga damen är inte den enda som fått hjälp av killarna. Rodney Smith Jr. har startat det ideella företaget Raising Men Lawn Care Services, som lär pojkar och unga män om vad man får tillbaka av att bidra till samhället genom att hjälpa de som behöver. Han utmanade sig själv att klippa 100 gräsmattor åt äldre och ensamstående mammor som kan ha svårt att honna eller orka, och nu inspirerar han fler att göra samma sak, utan att ta betalt för det. 

Hör han berättelse med egna ord här:

Det är helt underbart att se hur unga killar helt utan vinning hjälper äldre, och dessutom uppmuntrar fler att göra det. Dela gärna för att hylla deras initiativ.