Killen blev hemskickad från jobbet när han bar shorts – återvände i klockren hämndklädsel

Att jobba i värmebölja är tungt, det känner nog alla igen varje år när sommaren kommer. I måndags var det hela 34 grader i London, vilket gjorde att unga kontorsarbetaren Joey Barge kände att det skulle bli outhärdligt att bära den sedvanliga kostymen till jobbet. Joey dök upp i shorts, vilket gjorde att cheferna skickade hem honom. Då fick han en briljant idé. 

När temperaturmätaren visade 34 grader kände Joey att om det var någon dag man kunde bära kortbyxor så var det den dagen. Han visste dock att klädkoden på kontoret var ganska hård, därför rådfrågade han Twitter innan han åkte till jobbet: 

”Om kvinnor kan bära kjolar/klänningar till jobbet så borde väl jag kunna bära shorts?”, skrev han på Twitter. 

Twitter/@jBarge

Knappt 30 minuter senare kom svaret: ”Svar: nope. Jag blev just hemskickad från jobbet”, skrev han på Twitter. 

Det vanliga hade varit att åka hem och byta om till kostym, men Joey kände att han ville visa en poäng. Därför valde han en väldigt otippad klädsel och återvände till jobbet. 

Twitter/@jBarge

”Ses snart, jag kommer nog att bli hemskickad”, skrev Joey. 

Twitter/@jBarge

Joey var fullt inställd på att bli hemskickad, men istället möttes hans list av en oväntad och ganska banbrytande reaktion. Samma dag twittrade han ett mail som han fått av ledningen på kontoret: 

”På grund av de extremt varma temperaturerna just nu, har vi kommit överens om att herrar på kontoret har tillåtelse att bära trekvartsshorts.”

Joey visade en poäng där budskapet faktiskt gick fram. Tack vare hans klockrena ”hämnklädsel” så har nu alla på kontoret tillåtelse att bryta klädkoden när det behövs. Dela gärna för att hylla denna geniala kille.