Kioskägaren satte bara upp en lapp på dörren. Men reaktionen… Nu hyllas han av hundratusentals.

Mehmet Kuruc är en 45-årig kille som driver ett snabbmatställe i München. Men det är inte vilken kiosk som helst… Mehmet är en av de personerna som gör vår värld lite varmare och bättre. Jag rekommenderar verkligen alla att ta del av den här hjärtvärmande berättelsen.

Mehmet (till vänster i bild) är en före detta framgångsrik affärsman från Istanbul. Men efter två misslyckade äktenskap och ett företag som kördes i botten var han på ruinens brant. Han var så utblottad och desperat att han till och med fick slå hål på barnens spargris, för att ha råd med det nödvändigaste.

Han funderade länge på hur han skulle ta sig ur sin trassliga situation och efter ett tag beslutade han sig för att flytta till Tyskland. Han öppnade en lite snackbar i München och saker och ting började så småningom ordna upp sig för 45-åringen. Detta kunde varit en fin historia i sig, men det slutar inte där. Det här är berättelsen om en liten affärsman med ett mycket stort hjärta.

Foto: Facebook

4f2fbfadef3966dac7a88dc43c5f4258-800x597

Mehmet visste hur det var att inte känna sig betrodd och utblottad. Eftersom han aldrig glömmer hur det en gång var, ville han göra något för människor i samma situation. Han hängde han upp en lapp utanför sitt matställe där han skrev följande:

”Kära gäster,

Är du hungrig, men har inga pengar?

Hos oss kan du äta och betala senare, Gud välsigne er.

Ingen ska behöva gå hungrig!

Das Lazos Team!”

dcc234375011861fe32815c86d7cc1a0-800x469

Reaktionerna lät inte vänta på sig. Det är sällan mer än tre eller fyra personer per dag som accepterar erbjudandet, men det lyckas oftast betala sin räkning i efterhand. Han har egentligen bara en princip – ingen alkohol får beställas på nota. Den fina gesten har gjort att många människor har tagit Mehmet till sitt hjärta. Han själv tycker dock inte att han är särskilt speciell.

”Jag ser det inte som någon jättestor sak. Varje krögare kan göra något litet för andra. Med små gester kan man verkligen skänka mycket stor glädje”, säger han enligt tyska sajten Heftig.

Och som inte det vore nog.

I slutet av mars stänger Mehmet tyvärr ned sin butik och återvänder till Turkiet. Anledningen? Han vill ta hand om sin sjuka mamma. Men innan dess utlovar han en stor avskedsfest och alla hans nyfunna vänner sägs vara hjärtligt välkomna. Han säljer sin verksamheten till en ny ägare, men bara under en förutsättning: Skylten måste vara kvar. Vilken kille!

Publicerad av Newsner Solsken, gilla gärna: