Kirurgen faller ihop på golvet efter 28 timmars jobb – nu sprids fotot som en löpeld

Att vara läkare eller kirurg är några av de svåraste och mest krävande yrken man kan ha. De ansvarar för andra människors liv och kan därför inte ha en lite tröttare eller omotiverad dag på jobbet. De kan bli stående vid ett operationsbord i tiotals timmar och varje sekund räknas, och om något inte går som önskat kan hela delas karriär rasera. ‘

Varje dag räddas liv över hela världen på grund av läkare, men många glömmer bort att de också är människor. Just därför blev de här bilderna virala när någon la upp dem på sociala medier. 

Att en bild på en sovande man skulle få enorm spridning på nätet och delas av tusentals hade ingen kunnat tro när fotot togs, men anledningen är egentligen inte så konstig. Kirurgen Luo Heng hade arbetat i 28 timmar när han slutligen fick en paus. Eftersom att han hade tre ytterligare operationer som väntade valde han att stanna på sjukhuset istället för att gå hem emellan. 

Imgur

Efter det genomförda 28 timmarspasset la sig Luo Heng ner på golvet för att vila ögonen, han somnade på sekunden utan att hinna ta av sig kirurgmasken. 

Imgur

En kollega fotade Luo och postade bilden på Kinas sociala mediesida Weibo. Bilden överrröstes snabbt med hyllningar till både Luo och alla hans läkarkollegor som jobbar hårt för andras liv och hälsa.

Imgur

Läkare måste åtsidosätta sina privatliv, sina känslor och sitt mående och arbeta tre gånger så långa skift som många andra. Varje dag räddar de liv, och bilden är ett bevis på hur hårt de sliter. Dela gärna för att hylla alla hårt arbetande läkare.