Kjell Bergqvist fick nog – nu viger han sitt liv åt att rädda barn i Thailand

En av Sveriges mest kända skådespelare – Kjell Bergqvist, såg sin chans att göra skillnad i världen och tog den. Idag driver han och hans fru Karin en gratis simskola för barn i Thailand, för att minska det höga antalet drunkningsolyckor som sker där varje år.
– Det känns så gudomligt härligt att få hjälpa till, säger han. 

Kjell Bergqvist är känd för många saker, men inte många vet att han brinner för att hjälpa barn som inte har det så lätt. Sedan 30 år tillbaka har han och hans fru gjort resor till Thailand, och det var under en sådan resa som han började att engagera sig i barnen som bor där. 

Varje dag drunknar i snitt sju barn i Thailand, detta på grund av att de inte har möjlighet att lära sig att simma. Efter att Kjell Bergqvist och hans fru Karin köpt ett hus i Thailand bestämde de sig för att göra något åt situationen. 
– De thailändska barnen får stå på andra sidan staketet och titta på när vi västerlänningar äter glass och plaskar runt. Så därför har vi nu byggt en swimmingpool och öppnat simskola. Det känns så gudomligt härligt att få hjälpa till, säger han till Expressen

Kjell och hans fru tillbringar mycket tid i Thailand, men när de är i Sverige har de en kvinna som är anställd för att sköta verksamheten. Utöver henne har de fyra-fem killar och tjejer som är simskolelärare. 

Utöver simskolan är Kjell delaktig i två andra välgörenhetsprojekt för Thailändska barn. Bland annat är han sponsor av barnhemmet Muang Mai, och tillsammans med konstnären Emil Grönholm driver han ”Kjelles tavelresa”, där intänkterna från Emils porträtt av svenska kändisar går till barnhemmet och simskolan. 

Dela gärna om du tycker att fler borde göra som Kjell Bergqvist – hjälpa andra om de kan.