Klart: Här får alla elever i grundskolan gratis mensskydd

När flickor i Storbritannien vid upprepade tillfällen missade lektioner för att de inte hade råd att köpa mensskydd slog flera skolor larm.

Att flickors utbildning blir lidande på grund av att de inte har råd med mensskydd var något som även regeringen såg allvarligt på, därför har de nu fattat ett beslut som kommer att glädja många – nämligen gratis mensskydd för alla i grundskolan, det rapporterar Aftonbladet.

 

En undersökning utförd av Plan International UK fick stor uppmärksamhet när den visade att en av tio flickor mellan 14 och 21 år inte har råd med mensskydd, och på grund av det undvikit att gå till skolan.

– Mensfattigdom borde aldrig vara ett hinder för utbildning, säger Amika George, grundare av organisationen Free Periods till nyhetsbyrån Reuters enligt Aftonbladet.

Foto: Pontus Lundahl/TT

Gratis mensskydd för alla i grundskolan

Sedan mars i år har elever på mellanstadiet och i högre årskurser fått gratis mensskydd, men snart ska fler få samma möjlighet.

tisdags klubbade Storbritanniens regering förslaget om gratis mensskydd för alla grundskoleelever i landet, något som träder i kraft redan nästa år.

Foto: Janerik Henriksson/TT
Dela om du tycker att detta är något som fler länder bör anamma.