Klart: Här införs totalförbud mot mobiltelefoner i badhuset – för att öka säkerheten

Som en säkerhetsåtgärd inför relaxavdelningen på Arena Skövde mobil- och skärmförbud. Målet är att badande barn och deras föräldrar ska vara mer uppmärksamma.

– Vi jobbar kontinuerligt med att utöka service och säkerhet överlag hos oss. Det här är nästa steg, säger Sara Karlsson, enhetschef för badet i Arena Skövde, till radiokanalen.

Foto: TT

Enligt Sara Karlsson, enhetschef för badet i Arena Skövde, så har badhuset inte haft jättestora problem med badgäster som tittar ner i mobiltelefonerna och därmed riskerar olyckor, men då de ser en ökning så väljer de att vidtag åtgärder i form av ett förbud.

På flera andra badhus i Sverige har man redan infört ett förbud mot skärmar, då många olyckor bland barn missats för att vuxna tittat ner i telefonerna.

– Vi jobbar kontinuerligt med att utöka service och säkerhet överlag hos oss. Det här är nästa steg, säger Sara Karlsson, enhetschef för badet i Arena Skövde, till P4 Skaraborg.

Tycker du att fler badhus borde inför ett förbud mot mobiltelefoner när man är i badområdet? Dela gärna om du vill uppmuntra fler.