Knarkarpappan adopterar bort dottern: 24 år senare avslöjar arbetskollegan det otänkbara

Will Russell var knappt mer än ett barn själv när han blev pappa till en flicka.

Vid den tidpunkten var hans liv en enda röra, enligt Will själv var han ett ”vrak” som missbrukade droger.

Han tog det tuffa beslutet att adoptera bort sin lilla tjej, strax efter födseln. Det var enda chansen för henne att få ett bättre liv, resonerade Will.

Efter att ha kämpat mot sitt alkoholberoende och andra demoner lyckades Will få ett jobb till slut, via en lokal församling.

Han började arbeta som pastor och var även volontär på Phoenix Rescue Mission, en organisation som hjälper utsatta i samhället.

Så småningom fick han en heltidstjänst på organisationen – men han hade knappast förberett sig på vad det skulle leda till…

Många år hade gått och mycket vatten hade flutit under broarna.

Men Will glömde förstås aldrig det lilla barnet som han en gång gav bort. Han hade ingen aning om att den lilla flickan, som blivit 24 år gammal, tänkte på honom också.

Amy Roberson hade alltid funderat mycket på sin biologiska familj. Som många andra adoptivbarn kände hon en rotlöshet, hon beslutade sig för att försöka spåra upp sina biologiska föräldrar.

Genom sociala medier lyckades hon spåra upp ett av sina syskon, och sedan hittade hon Wills nummer.

Hon var väldigt nervös innan hon ringde upp honom. Amy hade ingen aning om hur hennes biologiska pappa skulle reagera. Kanske ville han inte veta av henne? Visste han ens om att hon fanns?

Till slut tog hon dock mod till sig och ringde upp Will.

”Det krävdes en hel del för att våga ringa telefonsamtalet”, berättar Amy och fortsätter: ”Jag var väldigt nervös, men det var definitivt något jag kände att jag behövde göra.”

Hon behövde dock aldrig vara orolig. När Will svarade han var  givetvis förvånad, men också överlycklig över att Amy hade hittat honom.

”Jag hade bett och hoppats att hon skulle komma in i mitt liv, att ta emot samtalet var som att bli bönhörd från Gud”, berättar han.

Will och Amy bestämde sig för att träffas så snart de kunde. De möttes upp på en frukost och omedelbart insåg de något som fick både att skrika rakt ut.

Det visade sig nämligen att Will och Amy var kollegor, eftersom de jobbade på samma organisation.

De hade knappt återhämtat sig från den första chocken innan de fick veta att de arbetat sida vid sida med varandra, under flera månader. Ingen hade en aning om vem den andra var!

Nu försöker Will och Amy ta igen all förlorad tid, de är otroligt tacksamma för den otroliga gåva de fått – att äntligen kunna återförenas.

Självklart kommer det att ta tid att bygga upp en relation, men eftersom båda verkar ha hjärtat på rätt ställe är jag säker att de kommer bilda ett urstarkt band i framtiden. 

Blev du också glad av att höra Will och Amy speciella återföreningsberättelse? Dela denna solskenshistoria idag på Facebook!