Kollegorna skämtar om ”efterblivna” – då tar pappan upp sin telefon och visar dottern med Down Syndrome

När medarbetarna vid lunchbordet skämtar om ”efterblivna” får pappan nog. Att han stod upp för dottern med Down Syndrome visar att det finns starka människor som är villiga att höja rösten för andra, och därmed göra skillnad. 

Förr eller senare råkar vi ut för konversationer som inte är så trevliga, men det är inte alla som vågar rycka in och protestera när något känns fel. Småbarnspappan Dustin Daughtry hade lunch med cirka 15 kollegor när en av dem började berätta en historia som fick Dustin att rasa. 

Kollegan berättade att han varit på en halloweenfest under helgen, och skrattade högt åt att hans bror klätt ut sig till ”efterbliven”, vilket var ordet de använde. 
– Herregud, min bror kom till festen i den bästa maskeraddräkten. Han var utklädd till efterbliven, det var hysteriskt, citerar sajten littlethings.

Flera av kollegorna skrattade högt medan några satt tysta. Dustin, som hade svårt att hålla tyst men låtsades hänga med, frågade hur de menar att en efterbliven ser ut.
Kollegan svarade att han inte visste men att hans bror hade en perfekt utklädnad. 

Skratten fortsätter och Dustin tar upp sin telefon och visar en bild. Han berättar att bilden föreställer hans dotter Raegan, som har Down Syndrome. 
– Jag hoppas att ni förstår att jag inte uppskattar den här konversationen om maskeradkostymen, därför undrar jag om det är såhär en efterbliven ser ut enligt er?, ifrågasatte Dustin.

Facebook / LoveWhatMatters

Kollegorna runt bordet tappade hakan och mannen som berättat historien ursäktade sig medan alla runt bordet fyllde i att dottern var söt. Dustin gick hem och berättade allt för sin fru Shannon, som delade med sig av berättelsen på Facebook. Shannon menar att hon inte tänkt att göra det först, men för göra omvärlden uppmärksam på hur mycket ord sårar, valde hon att uppmuntra människor att välja sina ord väl.

Att pappa Dustin höjde rösten för vad han tyckte var fel gjorde åtminstonde några uppmärksamma på att tänka på vad de säger i framtiden. 

Dela gärna denna berättelse för att få folk att tänka innan de talar och vara snällare mot varandra. 

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna