Kort efter uppbrottet träffar pappan en ny – då skriver mamman ett brev som förändrar allt

Alla par som gifter sig eller bestämer sig för att skaffa barn hoppas naturligtvis att kärleken ska hålla, att deras lilla – eller stora familj – ska få ett långt lyckligt liv tillsammans. 
Av olika anledningar är det inte alltid så som blir fallet, det är naturligt – en del av livet.

Oavsett om man har barn eller inte är ett uppbrott för många bland de jobbigaste stunderna man upplever i hela livet. Det är många gånger lätt att hamna i ilska och skuldbeläggande, vilket ärligt talat sällan hjälper någon. 

Allra tydligast blir det förstås om barn är inblandade. Vi kan nog alla vara överrens om att inget barn förtjänar att hamna i kläm när vuxna bestämmer sig för att gå skilda vägar. 

I ett inlägg som just nu sprids som en löpeld över världen berättar en mamma om hur hon hanterat situationen efter uppbrottet, för att hennes barn inte ska behöva påverkas.

Av olika anledningar är det kanske inte möjligt för alla par att hitta en lösning som den här mamman och hennes ex-make, och visst har alla människor rätt att vara arga och besvikna, men jag tror att de flesta av oss kan lära oss något av den här mammans tankar och inställning.

“Till alla er mammor som fäller ut taggarna när en annan kvinna behandlar ert barn som hennes egen: Varför är inte det en dröm som går i uppfyllelse?

 Jag har så många gånger drömt om vilken typ av kvinna som min dotters pappa skulle bli tillsammans med, eftersom jag vet att hon kommer att uppfostras i två olika hem.

Kayla har varit en gåva från gud och så mycket mer än vad jag någonsin kunnat drömma om. Ända sedan hon började studera till sjuksköterska har Payton varit helt förtrollad. Så Kayla beställde ett eget set vårdkläder åt henne.

Nu ska jag berätta en sak för er. Jag uppfostrar en stark, smart och omtänksam liten flicka. Allt jag vill, är att hon ska vara omgiven av förebilder som besitter just de egenskaperna. Tack, Kayla, för att du visar Payton hur hon jagar sina drömmar, arbetar hårt och sitter uppe sent för att plugga inför ett prov.

Och tack Kayla, för att du fortfarande tar dig tid att cykla med Payton, eller att du orkar ställa dig och laga mat åt henne trots att du är stressad. Du är en äkta förebild och en fantastisk bonusmamma. Jag är så stolt över dig!

Payton har flera personer som älskar henne, och vad kan en mamma önska sig mer än det? Att vara bästa vän med mig OCH Kayla, är exakt vad Payton förtjänar. Det är inte lätt att uppfostra ett barn, men jag älskar sättet Payton får växa upp på.”

Barn gör inte som vi säger, de gör som vi gör. Dela gärna dessa ord för att inspirera fler till att visa kärlek och omtanke!