Kravet: Höj den allmänna pensionen – nu ska PRO protestera mot regeringen

Pensionärernas riksorganisation har fått nog. I regeringens senaste budgetpresentation meddelade de att man höjer bostadstillägget och sänker skatten för pensionärer. Men PRO är långt i från nöjda. Nu kräver det att den allmänna pensionen höjs.

”Vårt pensionssystem är djupt orättvist mot de pensionärer som byggt landet, men ändå får obetydligt mer i pension än de som inte har jobbat alls.”, skriver PRO i sin debattartikel.

PRO – Pensionärernas riksorganisation, går ut i protest. I en intervju med Newsner berättade Ingemar Hamskär – sakkunnig på PRO, att regeringens satsning på äldre är ett steg i rätt riktning, men att deras medlemmar är långt ifrån nöjda.

”För många pensionärer har arbete inte heller lönat sig särskilt mycket. Det gäller framför allt många kvinnor som jobbat ett helt yrkesliv i ett låglöneyrke, ibland deltid under några år. Dessa kvinnor får obetydligt mer i pension än om de inte förvärvsarbetat alls.”; skriver Christina Tallberg, ordförande, Jan Andersson, förste vice ordförande, och
Lisbeth Staaf Igelström, andre vice ordförande PRO, i deras debattartikel på Aftonbladet.

”En utveckling vi inte önskar”

PRO vill se att klyftan mellan löntagare och pensionärer tas bort helt, och för att driva igenom det kommer de att protestera.

”Klyftan mellan de med höga respektive låga inkomster ökar. Eftersom män är de som oftast har de högsta lönerna och pensionerna, är det även ur jämställdhetssynpunkt en utveckling vi inte önskar.”

Foto: TT

Dela om du står bakom PRO i kravet.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required