Krögaren fick nog – nu bjuder han alla pensionärer på mat

Att situationen för landets pensionärer måste förbättras har länge varit ett omtalat ämne. Men när regeringen presenterade sin nya budget så var det inte till pensionärernas fördel, det fick en krögare i Karlskrona att ryta till.
”När samhället sviker så drar vi vårt strå till stacken. Därför bjuder vi alla pensionärer på mat”, säger han.

Mårten Johansson är en av de många som varit upprörd över hur lite pengar svenska pensionärer lever av. När regeringen presenterade nya budgeten i onsdags tappade han därför tålamodet och bestämde sig för att göra det han kan. Nu ordnar han en kväll där han bjuder alla pensionärer på mat på sin restaurang, alla som vill är välkomna.
– Jag ser till mina egna föräldrar som har jobbat ett helt liv men ändå har svårt att få det att gå ihop varje månad. Efter att budgeten släpptes i går bestämde jag mig för att något måste göras. Trots att pensionärerna nu får någon hundralapp mer i månaden är det fortfarande många som har det dåligt, säger han till Sydöstran.

 

God mat utlovas

 

Till sin hjälp har Mårten köttleverantören Wiktor Olsson, som sponsrar med kött den 20 november när den stora middagen ska äga rum. Mårten menar att många pensionärer inte har råd att äta ute, och därför ger han dem en helkväll.

 

Tar emot flera hundra

Under en kväll kan han ta emot mellan 3-400 personer på restaurangen Bourbon på Ronnebygatan i Karlskrona, och han hoppas att initiativet ska glädja och inspirera andra.
– Vi hoppas att det kan bli något stort av det här och att även andra företag och krögare ska haka på.

 

Nu bjuds ALLA pensionärer på gratis mat! "När samhället sviker så drar vi vårt strå till stacken"

تم نشره بواسطة ‏‎Sydöstran‎‏ في 21 سبتمبر، 2017

 

Det är både kostsamt och kräver mycket personal för att ordna en sådan här kväll, därför är det ett fantastiskt fint initiativ av Mårten. Dela gärna om du tycker att fler borde uppmärksamma våra pensionärer.